„Riscul unui război între Ucraina și Rusia a crescut“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Riscul unui război între Ucraina și Rusia a crescut“

Externe 03 Februarie 2016 / 15:43 514 accesări

”Riscul unui război deschis între Ucraina şi Rusia este mai mare decât acum un an”, afirmă preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, catalogând recentele declaraţii atribuite omologului său rus, Vladimir Putin, care ar fi spus că frontierele nu sunt importante, drept un avertisment adresat Europei. Într-un interviu acordat ”Bild”, Poroşenko a mai spus că ”Rusia nu a implementat nici măcar un punct al Acordului Minsk. În schimb, circa 8.000 de militari ruşi, inclusiv comandanţi, sunt pe teritoriul Ucrainei, au fost acumulate noi capacităţi militare lângă frontieră şi există frecvent exerciţii militare. Rusia investeşte mult în pregătirile pentru război şi nu primim nicio explicaţie pe această temă”.

Petro Poroşenko a lăudat jurnaliştii revistei ”Bild” care au obţinut de la Vladimir Putin, într-un interviu, o afirmaţie în care admitea că, pentru el, frontierele nu sunt importante. ”Le transmit felicitări jurnaliştilor pentru că l-au făcut pe Vladimir Putin să recunoască acest lucru. Pentru că, până acum, el acţionase conform acestei atitudini, dar nu recunoscuse niciodată acest lucru. Noi, în Ucraina, ştim că el nu ne recunoaşte frontierele. Astfel că această declaraţie este adresată celorlalte state europene, sugerând că se poate întâmpla oricui. Vladimir Putin nu acceptă linii roşii şi poate anexa orice altă ţară sub pretextul presupuselor discriminări care ar viza minorităţi ruse. Şi în Germania aveţi minorităţi ruse”, a atras atenţia Poroşenko.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014. În contextul în care oficiali germani se tem că Moscova speră să destabilizeze Europa pentru a crea un vid de putere şi a-şi spori influenţa, Poroşenko consideră că ”administraţia de la Moscova a declanşat un război informaţional împotriva Germaniei”.

Citește și:

Germania acuză Rusia de un atac cibernetic asupra Bundestagului

Rusia șicanează SUA... aerian

„Kremlinul voia să captureze jumătate din Ucraina, iar restul să-l împartă vecinilor“

SUA îl acuză pe Putin de corupție

”Ucraina se va bate pentru fiecare bucățică de pământ”

Rusia, "asalt" cu... facturi la gaz. Ucraina „parează“ cu Concurența12
Pagina a fost generata in 0.2031 secunde