Robin Williams suferea de demență?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Robin Williams suferea de demență?!

Monden 04 Noiembrie 2015 / 14:25 2180 accesări

Văduva celebrului actor american Robin Williams a afirmat marți că acesta nu suferea de Parkinson, ci de o formă de demență și începuse să își piardă mințile. Susan Schneider a spus că actorul suferea de demență cu corpi Lewy, boală neurodegenerativă care provoacă schimbări violente de stări de spirit și halucinații, caracteristici prezente și în bolile Parkinson și Alzheimer.

La câteva zile după moartea tragică a actorului, care s-a sinucis acasă, pe 11 august 2014, la vârsta de 63 de ani, soția sa dezvăluia faptul că acesta suferea de Parkinson, depresie și anxietate. Ea a afirmat marți, în revista ”People”, că ”nu depresia l-a ucis pe Robin Williams, aceasta fiind una din nenumăratele simptome pe care le avea, una dintre cele mai mărunte”. Primele semne au apărut în noiembrie 2013, a declarat Susan Schneider. Lucrurile s-au înrăutățit în lunile care au precedat moartea actorului, unul dintre cei mai străluciți și apreciați ai generației sale. Avea crize groaznice de panică, dificultăți în a calcula distanțele, lovindu-se, de exemplu, de ușă și sângerând la cap. Doctorii au ezitat să îi pună un diagnostic, până la... autopsie. ”Medicii făceau ceea ce era necesar, însă boala evolua prea rapid și a fost mai puternică decât noi”, a spus a treia soție a lui Robin Williams. ”Trăiam un coșmar”, a afirmat într-un interviu la postul ABC, adăugând că actorul își dădea seama că își pierde mințile. ”Un minut era lucid și după cinci minute spunea ceva care nu avea legătură cu nimic”, a continuat ea. Și vocea lui atât de flexibilă, care contribuise în mare măsură la talentul său imitativ și la cariera sa actoricească, se deteriora pe zi ce trecea.

Actorul, câștigător al unui premiu Oscar în 1998 pentru ”Good Will Hunting”, a vorbit de mai multe ori despre dependența sa de alcool și despre depresia de care suferea, însă, potrivit soției sale, nu mai consuma alcool de opt ani. În noaptea dinaintea sinuciderii, văduva își amintește că Robin Williams se purta normal, intrând și ieșind de câteva ori din camera ei, cu un iPad în mână, părând interesat de ceva. ”Credeam că este un semn bun”, a spus ea. Și-au urat ”noapte bună”, femeia neștiind că era pentru ultima oară. ”M-am tot gândit la ce l-a împins să facă așa ceva... Nu i-am purtat nicio clipă ranchiună”, a încheiat Susan Schneider.

Citește și:

Acord privind moştenirea lui Robin Williams

Robin Williams a lăsat diferite mesaje prin casă înainte de a se sinucide

Bătaie pe averea lui Robin Williams

Casa în care a fost turnat filmul „Mrs. Doubtfire” a scăpat de furia unui piroman

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1939 secunde