ROBOR a scăzut ușor, după declarațiile guvernatorului BNR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ROBOR a scăzut ușor, după declarațiile guvernatorului BNR

Economie 10 August 2022 / 15:02 709 accesări

ROBOR a scăzut ușor, după declarațiile de ieri ale guvernatorului BNR. Indicele la 3 luni a coborât la 8,06, de la 8,14.

Băncile au "cam sărit calul" a spus Mugur Isărescu, după ce ROBOR a crescut, de la începutul anului, mai mult decât dobânda de referință a Băncii Naţionale. Și indicele IRCC e în creștere și nu este exclus să se dubleze spre finalul anului, pe fondul creșterii inflației.

Indicele ROBOR la 3 luni, de care depind ratele pentru majoritatea creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut accelerat de la începutul anului: de la 3%, la 8,14%. O creștere cu mult peste dobânda de referință a Băncii Naționale care a urcat de la 2%, în ianuarie, la 5,5%, acum, în august.

”Băncile au cam sărit calul cu ROBOR. S-au dus în sus mult mai mult decât rată de politică monetară. (00.22.20) Piețele au tendința această să (...) suprareacționeze (...) mai ales în perioadele de criză. Să se uite cu mai multă atenție și la mesajele Băncii Naționale. Și atunci probabil că vor apropia Roborul (...) de rată de politică monetară”, a declarat, ieri, Mugur Isărescu.

Economiștii vorbesc și ei despre îngrjorare: ROBOR a crescut accelerat pentru că și inflația a sărit peste prognozele BNR.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1861 secunde