Roboții ar putea înlocui aproape 250.000 de angajați ai sectorului public

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Roboții ar putea înlocui aproape 250.000 de angajați ai sectorului public
Tehnologie 07 Februarie 2017 / 07:55 336 accesări 0 comentarii

Roboții și computerele ar putea înlocui aproape 250.000 de angajați din sectorul public în următorii 15 ani, îmbunătățind eficiența și economisind miliarde de lire sterline, potrivit unui raport citat de The Independent. Potrivit grupului de reflecție The Reform, folosirea site-urilor web și a aplicațiilor bot de inteligență artificială ar elimina necesitatea prezenței celor 130.000 de administratori ai companiei Whitehall, specialistă în recrutare, până în 2030, economisind 2,6 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro). Alte 90.000 de posturi administrative ale serviciului sănătății și 24.000 de medici generaliști ar putea fi de asemenea înlocuiți, într-un mod similar. Chiar și slujbe asociate în mod normal cu funcționari umani ar putea putea cădea victime progresului roboților, ce ar putea înlocui până la 30% din activitățile de pregătire sanitară medie, precum colectarea informațiilor, administrarea medicamentației non-intravenoase, adecvate automatizării. Doctorii nu vor fi nici ei imuni automatizării, computerele fiind deja mai eficiente la punerea unor diagnosticuri precum cancerul de plămâni, în timp ce roboții surclasează chirurgii umani în procedurile de rutină.

Raportul subliniază de asemenea scopul creșterii automatizării prin dronele ce monitorizează mulțimile, tehnologia de recunoaștere facială, deși recunoaște îngrijorările în privința stocării imaginilor oamenilor. și demonstrează faptul că serviciile publice ar trebui să devină mai flexibile prin îmbrățișarea unei economii, în care angajații se întrețin dintr-o varietate de slujbe flexibile, obținute pe platforme online.

Asemenea platforme de ”muncă contingentă” ar fi potrivită spitalelor și școlilor ca o alternativă la modelele tradițioanel ale agențiilor de muncă, precum și organizațiilor ce experimentează diferențe sezonale cu valori maxime.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1649 secunde