„Rog oamenii de cultură să fie în consens cu timpurile pe care le trăiesc”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soprana Angela Gheorghiu: „Rog oamenii de cultură să fie în consens cu timpurile pe care le trăiesc”
Cultură 05 Noiembrie 2015 / 20:10 321 accesări 0 comentarii

Deși se simte ca acasă pe orice mare scenă lirică a lumii, unde e primită mereu cu ovații, soprana Angela Gheorghiu nu rămâne indiferentă la situația tensionată din țara natală. De aceea, ea a ținut să precizeze că empatizează cu românii care trec printr-o perioadă tragică în țara în care au loc proteste ca urmare a incendiului din clubul „Colectiv” din Bucureşti, în urma căruia au murit 32 de persoane. Pe această cale, ea îi roagă pe toți oamenii de cultură români să se implice cu „trup și suflet”.

„Disponibilitatea mea spre a fi de ajutor este totală pentru România. Rog ca toţi oamenii de cultură români din categoria cărora cu onor fac parte, care trăiesc sau nu în România, să fie uniţi şi în consens cu timpurile pe care le trăiesc şi să se implice cu trup şi suflet naţiunii şi ţării, pe care cu toţii am recunoscut şi recunoaştem că o iubim. Sunt îndurerată de perioada tragică prin care trece ţara mea, România. Condoleanţe din toată inima familiilor care şi-au pierdut copii, prieteni, oameni dragi în accidentul de la clubul „Colectiv” din Bucureşti. Mai toți purtăm o vină pentru că, din 1990, am suportat neprofesionalismul și corupția la toate nivelele - politic, social și chiar religios”, a scris Angela Gheorghiu pe pagina sa de Facebook.

„Trăim însă, acum, cea mai clară situație în care oameni de toate vârstele înțeleg că nimic nu se poate construi pe o stare de corupție, în București și în toată țara. În mod evident este nevoie de o schimbare profundă și de înlocuirea actualei clase politice cu profesioniști cu suflet omenos și cu adevărată educație. Oamenii din România reacționează legitim și mă rog împreună cu ei să trăim cu toții o schimbare reală și responsabilă. Sunt optimistă și îmi doresc ca, în aceste zile, românii să găsească soluțiile dorite și meritate de 25 de ani”, a continuat celebra soprană.

Citește și:

Angela Gheorghiu, pe scenă la Milano, în costum popular românesc

Loading...


Pagina a fost generata in 0.1241 secunde