Români infectaţi cu COVID-19, depistaţi la un abator din Olanda. Aproximativ 270 de cetăţeni români lucrează în cadrul companiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Români infectaţi cu COVID-19, depistaţi la un abator din Olanda. Aproximativ 270 de cetăţeni români lucrează în cadrul companiei

Social 21 Mai 2020 / 22:48 945 accesări

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Ţărilor de Jos, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt şi cetăţeni români. Potrivit datelor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea aproximativ 270 de cetăţeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc şi doi cetăţeni români”, transmite MAE.

Conform sursei citate, starea de sănătate a celor doi cetăţeni români confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 este bună, aceştia fiind asimptomatici.

„Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare şi centralizare a rezultatelor. La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la compania respectivă”, precizează sursa citată.

Ambasada României la Haga subliniează că menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Taguri articol


12