Români printre victimele cutremurelor din Italia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Români printre victimele cutremurelor din Italia!

Externe 24 August 2016 / 18:49 2049 accesări

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopții, regiunea centrală a Italiei, misiunea diplomatică de la Roma urmând să asigure întreaga asistență consulară necesară în acest caz.

De asemenea, două persoane cu cetățenie română se află printre răniți și sunt internați în spital.

Așa cum era de așteptat, realitatea a infirmat veridicitatea anunțului făcut de Ministerul Afacerilor Externe, imediat după tragedie, conform căruia niciun român nu ar fi suferit în urma cutremurelor din Italia. MAE a revenit ulterior, anunțând că oferă asistență consulară pentru patru români, iar în jurul orei 19.00 s-a aflat, conform unui comunicat al aceluiași minister, că un român este decedat, iar alţi doi români sunt răniţi și se află internaţi pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

NUMĂRUL ROMÂNILOR CARE AU DECEDAT DIN CAUZA CUTREMURULUI DIN ITALIA A CRESCUT

Se pare că trupurile a două femei românce se află la morgă. Printre românii dispăruţi în Italia se află o româncă în vârstă de 45 de ani, Aura Popa, şii fiica acesteia, Angela Aurora, în vârstă de 12 ani, scrie presa locală, precizând că şi soţul româncei, italianul Giacomo Dell’Otto, de 52 de ani, este de negăsit.

Două dintre victime erau soț și soție. Soția era Aurelia Dougaru însă la adresa soțului nimic nu este sigur încă. Conform mesageruldiasporei.ro, soțul Aureliei este cetățeanul italian Fabio Graziani din Nettuno și cei doi ar avea un băiețel de 9 ani care s-a salvat în mod miraculos și acum este în grija rudelor tatălui.

Misiunea diplomatică română menține legătura permanentă cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma și de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la fața locului şi acționează coordonat în vederea obținerii de informații cu privire la existența altor cetățeni români, afectați de seism.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

MAE CONFIRMĂ DECESUL UNUI AL DOILEA CETĂŢEAN ROMÂN ÎN URMA CUTREMURULUI DIN ITALIA

Încă un cetăţean român a murit în urma cutremurului din Italia, iar alţi doi cetăţeni au fost identificaţi printre răniţi, bilanţul ajungând la doi morţi şi patru răniţi care se află în spitale, informează MAE.

Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei 4 cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate, precizează joi MAE.

În ceea ce-i privește pe cei 9 cetățeni români daţi dispăruţi, MAE informează că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie. Totodată, MAE precizează că cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistrați unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acționează coordonat și întreprind verificări la unitățile spitalicești din zonă pentru a identifica dacă printre răniți sunt și alţi cetățeni români.12