România a cerut oficial extrădarea lui Radu Mazăre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România a cerut oficial extrădarea lui Radu Mazăre
Justiție 13 Mai 2019 / 11:15 1825 accesări 1 comentariu

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că instituţia pe care o conduce a transmis documentele necesare în vederea extrădării fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, din Madagascar, luni, la ora 09.00, acestea fiind primite de Ministerul Justiţiei din Madagascar.

"La ora 8.00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9.00, dosarul a fost predat autorităţilor din Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare precum şi toate datele. După cum ştiţi, măsura arestării provizorii a fost dispusă de autorităţile din Madagascar pe o perioadă de 6 zile. Colegii mei au reuşit să pregătească dosarul în 48 de ore. Dosarul complet de extrădare a fost sigilat de mine personal pe 11 mai, iar ulterior ,a fost predat Ministerului de Externe şi apoi autorităţilor din Madagascar", a declarat Ana Birchall, la Ministerul Justiţiei.

Ministrul interimar al Justiţiei a precizat că dosarul a fost trimis concomitent şi în format electronic la Ministerul Justiţiei din Madagascar.

"Biroul Interpol a confirmat că a fost primită întreaga documentaţie. Aceste documente au fost predate personal în această dimineaţă, avem şi confirmarea de primire din partea reprezentanţilor Ministerului Justiţiei şi de Externe din Madagascar. Rămânem în contact cu autorităţile din Madagascar pentru orice informaţii vor mai fi necesare", a mai spus Ana Birchall.

Luni era ultima zi când Ministerul Justiţiei trebuia să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar. Încă de vineri, când Curtea de Apel Bucureşti a expediat către Ministerul Justiţiei documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale, Ana Birchall a anunţat că sunt 600 de pagini de tradus.

Birchall a explicat cadrul legal care va fi aplicat pentru aducerea în ţară a lui Radu Mazăre: „Covenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, semnată la Palermo, în anul 2000, ratificată prin Legea 365/2002 și Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. (...) Republica Madagascar este parte la ambele convenţii. În ceea ce priveşte cadrul legal intern, acesta este reprezentat de titlul 2 din Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, colaborată cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală”.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1769 secunde