România a pierdut cursa pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România a pierdut cursa pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului

20 Noiembrie 2017 / 19:00 521 accesări

România a ieșit din cursa pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului! Decizia a fost luată luni, în urma unui vot secret exprimat pe baza criteriilor politice. După primul tur, în joc au rămas, pentru runda a doua doar 3 țări: Italia, prin Milano, Olanda, prin Amsterdam, și Danemarca, prin Copenhaga. În a doua rundă, fiecare dintre statele membre ale UE-27 va avea câte un vot, ceea ce înseamnă că va fi desemnat câştigător oraşul candidat care va obţine cel puţin 14 voturi.

În prima rundă de vot, pe poziţia a patra s-a plasat oraşul Bratislava. După alocarea sediului EMA va urma procedura de vot pentru desemnarea viitorului sediu al Autorităţii Bancare Europene (EBA).

Găzduirea sediilor EMA şi EBA se traduce prin locuri de muncă şi vizibilitate pentru oraşele şi ţările gazdă şi de aceea competiţia a fost extrem de dură. Agenţia Europeană pentru Medicamente trebuie să fie relocată, după ce Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană. Principala responsabilitate a agenţiei este aceea de a proteja şi promova sănătatea publică, angajaţii acesteia evaluând în permanenţă medicamentelor destinate uzului uman.

În total, 19 state au concurat pentru a obţine găzduirea EMA, printre care și România.12
Pagina a fost generata in 0.1866 secunde