România a ratat calificarea la Campionatul European de handbal masculin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România a ratat calificarea la Campionatul European de handbal masculin
Sport 19 Iunie 2017 / 18:03 1892 accesări 0 comentarii
Handbaliștii români au pierdut la Gdansk la diferență minimă

Handbaliștii români au pierdut la Gdansk la diferență minimă

Echipa națională masculină de handbal a ratat calificarea la Campionatul European din 2018, competiție care va avea loc în Croația. Selecționata țării noastre câștigase primele două partide din grupă și spera să revină la un turneu final după 22 de ani, însă au urmat patru înfrângeri în restul de patru meciuri și implicit dispariția oricărei șanse de calificare. În ultima partidă din grupă, România a fost învinsă în deplasare de Polonia, scor 32-31, duminică, la Gdansk.

Meciul a fost dominat de Polonia de la început până la sfârșit. România a condus cu 1-0, apoi cu 3-2, dar polonezii au înscris cinci goluri la rând și s-au desprins la 9-4. Diferența maximă din prima repriză a fost de opt goluri în favoarea gazdelor, scor 17-9. La pauză, scorul era 19-13. În partea a doua, echipa noastră a revenit, iar în ultimul minut a egalat la 31-31. Însă Polonia a înscris ultimul gol al partidei și a bifat prima victorie din grupă.

Cristian Fenici a fost cel mai bun marcator din echipa României, cu cinci goluri. Jucătorul partidei a fost polonezul Arkadiusz Moryto, autor a 10 goluri. Pentru tricolori au mai înscris Marius Mocanu 4 goluri, Valentin Ghionea 4, Chike Onyejekwe 4, Demis Grigoraș 3, Dan Racoțea 3, Marius Sadoveac 3, Ciprian Șandru 2, Iosif Buzle, Ionuț Ramba și Roland Thalmaier.

Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe preliminare s-au calificat la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018. Echipele calificate sunt (în ordinea grupelor preliminare): Croația (gazdă), Danemarca, Ungaria, Belarus, Serbia, Spania, Austria, Macedonia, Cehia, Islanda (cel mai valoros loc 3), Germania, Slovenia, Suedia, Muntenegru, Franța și Norvegia. Islanda merge la turneul final grație fair-play-ului Norvegiei, care nu a acceptat un egal pe teren propriu cu Lituania, rezultat de natură să le califice pe amândouă, ci a învins cu 30-20!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2473 secunde