România a terminat pe primul loc grupa C la Campionatul Mondial feminin de tineret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România a terminat pe primul loc grupa C la Campionatul Mondial feminin de tineret

09 Iulie 2016 / 17:59 253 accesări

Naţionala de handbal feminin a României a terminat la egalitate, sâmbătă, scor 29-29, cu reprezentativa Germaniei, la Campionatul Mondial de tineret din Rusia, iar elevele antrenorului Ion Crăciun au încheiat pe primul loc în grupa C, având un golaveraj mai bun decât adversarele de astăzi.

Naţionala de handbal tineret (sub 20 de ani) a câştigat Grupa C de la Campionatul Mondial, după ce a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 29-29, cu Germania, principala adversară. Cristina Laslo şi Alina Ilie au fost luate om la om încă din debutul meciului, însă Laslo a marcat 8 goluri în prima repriză, dar în acelaşi timp a pus-o în valoare şi pe Lorena Ostase. Titlul pentru jucătoarea reprizei a fost însă la mare bătaie cu Iulia Dumaska. Portarul a avut nu mai puţin de 13 intervenţii şi a contribuit decisiv la diferenţa de la pauză, 18-13.

După o primă repriză în care a fost conectată ca şi cum ar fi disputat un meci pentru medalii, echipa nu a mai avut aceeaşi forţă de luptă, iar lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Pe fondul unei relaxări premature, greşelile s-au înmulţit, iar Germania a fost băgată din nou în joc, cu toată opoziţia portarului Dumanska - a continuat să apare fantastic. Diferenţa a început însă să se reducă după minutul 40: 23-18, min. 41, 23-20, min. 45, 24-24, min. 49. Germania chiar a preluat conducerea în minutul 55: scor 26-25. Locul 1 în grupă a fost salvat însă tot de Dumanska, cu alte două intervenţii admirabile în ultimele minute.12
Pagina a fost generata in 19.1936 secunde