România, al cincilea producător de cereale din Uniunea Europeană, în 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România, al cincilea producător de cereale din Uniunea Europeană, în 2016
Social 30 Noiembrie 2017 / 12:24 779 accesări 1 comentariu

Statele membre ale Uniunii Europene au produs în anul 2016 o cantitate de 301,8 milioane de tone de cereale (inclusiv orez), 21,76 milioane de tone provenind din România, care a fost depășită de Franța, cu 54,2 milioane de tone de cereale, Germania, cu 45,4 milioane de tone, Polonia, cu 29,8 milioane de tone, Spania, cu 24,1 milioane de tone, și Marea Britanie, cu 21,9 milioane de tone, arată datele publicate joi de Eurostat. Potrivit acestor date, România a devansat în 2016 Italia, care a avut o producție de cereale de 18,2 milioane de tone, și Ungaria, cu 16,6 milioane de tone. Producția de cereale a UE a scăzut anul trecut cu 4,3% comparativ cu cea consemnată în 2015, de 315,2 milioane de tone. Chiar dacă Franța a rămas lider în UE, producția sa de cereale a coborât cu 25,4% comparativ cu 2015. Această tendință de scădere a producției de cereale s-a înregistrat în majoritatea statelor membre. Cele mai mari scăderi procentuale s-au înregistrat în Cipru (minus 88,2%), Estonia (minus 39,2%), Belgia (minus 28,9%) și Franța (minus 25,4%). În schimb, România face parte dintre cele câteva state membre UE în care producția de cereale a crescut în 2016, comparativ cu 2015, de la 19,33 milioane de tone până la 21,76 milioane de tone. Eurostat subliniază că producția de cereale este puternic influențată de condițiile meteo, iar 2016 pare să fi fost un an mai favorabil pentru statele membre din Europa Centrală și din sudul Europei și mai puțin favorabil pentru statele din zona nordică a continentului.

De ademenea, tot potrivit Eurostat, România a fost a opta putere agricolă a UE în 2016, cu 15,4 miliarde de euro sau 4% din totalul UE. Producția agricolă a Uniunii Europene a avut o valoare de 405 miliarde de euro în 2016, cu 2,8% mai mică decât în 2015. În cazul României, valoarea producției agricole a crescut ușor, cu 0,9%, în 2016 comparativ cu 2015, în principal ca urmare a unei creșteri cu 4,7% a valorii serviciilor agricole, în timp ce valoarea producției animale a scăzut cu 5%, iar cea a culturilor agricole a urcat cu 3,6%.

România a înregistrat în acest an recorduri istorice la nouă culturi agricole, ceea ce arată dimensiunea potențialului de care dispunem, a declarat, pe 20 noiembrie, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la o dezbatere privind satul românesc desfășurată la Academia Română.

Șeful MADR a precizat de nenumărate ori în spațiul public că "anul 2017 este unul excepțional, fără precedent, cu producții istorice pe care România nu le-a mai realizat până în prezent", la grâu, rapiță, mazăre, orz, orzoiacă și floarea soarelui, iar la toate acestea, în mod sigur, se vor adăuga recolta de porumb boabe și încă alte două producții.

În România, cerealele ocupă 60% din suprafața țării.

Loading...

1 comentariu

Jjj 14:10:30 / 02 Decembrie 2017
România

Țară bogată, cu poporul român sărac și sărăcit de nemernicii de politicieni în cei aproape 30 de ani de hoție a : hoților, avarilor, excrocilor, pungașilor și derbedeilor politici, iar poporul bate din poartă-n poarta, țărilor bogate care ne-au : jecmănit, jefuit și exploatat sute de ani și acum ne jignesc și ne caracterizează, că suntem un popor : de puturoși, leneși, bețivi, corupți, păi unii oameni fură pentru că nu au : bani, salariu, loc de muncă..... și alții fură pentru că sunt niște : avari, lacomi și fără milă de poporul român, cei din urmă sunt lefegii care lucrează la stat și-au făcut salarii imense, la fel și pensiile sunt kilometrice, politicienii sunt fără rușine, fără omenie și fără milă de poporul român de pe urma căruia se îmbogățesc de numai încap în piele, politicienii "au turbat", au averi de nici în burta mamei lor, nu au trăit așa de bine, au : vile, palate, castele, iahturi, mașini, păduri, lacuri, terenuri în România și în afara României, merg în vacanță în zone exotice, au bani : euro și dolari în conturi străine și "colac pe pupăză" mulți politicieni au amante tinere și chiar mai tinere decât proprii copii, așa că, după cum vine o vorbă din popor "ce boi bălțați, să mai facă poporul român, cu asemenea politicieni, pe care îi are România !?" Vaaaaaide, românii României, popor sărac cu România, o țară atât de bogată, rușineeeeeeee, politicienilor din toate partidele politice existente în cei 30 de ani de la așa zisă revoluție din1989, vă lăudați cu astfel de rezultate și competență a voastră, adică ați devastat și devalizat România și poporul român !? RUȘINEEEEEEEE !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.3692 secunde