România alege dintre 14 pelicule, „cel mai bun film străin” propus pentru Oscar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România alege dintre 14 pelicule, „cel mai bun film străin” propus pentru Oscar
Monden 29 Iulie 2015 / 00:00 1853 accesări 0 comentarii

Printre cele 14 lungmetraje înscrise în cursa pentru a deveni propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film străin” a premiilor Oscar 2016, se află „Aferim!”, de Radu Jude, „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu şi „Comoara”, de Corneliu Porumboiu.

Potrivit Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), lista continuă cu „Cel ales”, de Cristian Comeagă, „Quod Erat demonstrandum”, de Andrei Gruzsniczki, „Poarta albă”, de Nicolae Mărgineanu, „Ana”, de Alexa Visarion, „Live”, de Vlad Păunescu, „Carmen”, de Doru Niţescu, „Doar cu buletinul la Paris”, de Şerban Marinescu, „Terapie pentru crimă”, de Cristian Vasilescu, „Cuscrii”, de Radu Potcoavă, „Alt Love Building”, de Iulia Rugină şi „Fata cu ochii verzi”.

Potrivit regulamentului Academiei de film americane, care acordă premiile Oscar, producţiile eligibile la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” trebuie să fie lungmetraje produse în afara Statelor Unite ale Americii, cu un dialog preponderent într-o altă limbă decât engleza.

Pentru anul viitor, sunt considerate eligibile filmele lansate în ţara de origine nu mai devreme de 1 octombrie 2014 şi nu mai târziu de 30 septembrie 2015. De asemenea, filmele eligibile trebuie să fi rulat cel puţin şapte zile consecutiv într-un cinematograf din ţara de origine şi să aducă încasări producătorului şi distribuitorului.

Propunerile ţărilor trebuie să fie primite de Academia de film americană până la data de 1 octombrie a anului în curs. Fiecare ţară poate avea o singură propunere.Pagina a fost generata in 0.168 secunde