România! Gripa continuă să facă victime! Decesul cu numărul 40!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România! Gripa continuă să facă victime! Decesul cu numărul 40!

Sănătate 20 Februarie 2018 / 21:09 1890 accesări

Gripa continuă să facă victime în România. Numărul decesele cauzate de virusul gripal a ajuns la 40. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din jud.Suceava, confirmat cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.

Data decesului: 16/02/2018, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

Reamintim că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (București, Constanța, Olt, Brașov, Iași) cu tendință de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe. Menționăm că județul Constanța se situează pe locul 3 în țară în ceea ce privește numărul cazurilor de gripă (73 de cazuri), după Iași (77 de cazuri) și București (178 de cazuri).

Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.

Suntem în plin sezon de gripă de aproximativ două săptămâni, dar, conform specialiștilor, încă nu este vorba despre o epidemie de gripă, care se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% cazuri gripă față de prognoza așteptată.

Citește și:

Primul deces cauzat de gripă, la Constanța!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4984 secunde