România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin începând de săptămâna viitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin începând de săptămâna viitoare

Sănătate 21 Septembrie 2021 / 16:58 803 accesări

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin,din cauza răspândirii variantei Delta, aanunțatcoordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Deciziaurmează săfieluatăîn această săptămână.

Prioritatevor avea cadrelemedicale,persoaneleîn vârstă și celecu boli croniceși imunitatescăzută.

„În momentul de faţă în România este în curs de optimizare atât platforma naţională de programare pentru cea de-a treia doză, cât şi Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor tocmai pentru a fi pregătiţi în momentul în care demarăm administrarea celei de-a treia doze în România”, a spusel.

Pentru cea de-a treia doză, programarea seva faceîn platformă, pentru cei caremerg la centreledevaccinare.Vaccinul sepoateadministra și la medicul defamilie,fără programare.

Cei caremerg la centreledevaccinarepentru prima și a treia doză nu au, în schimb, nevoiedeprogramare.

„Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare - şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical”, aspusGheorghiţă într-o conferinţă de presă.

„Ținând cont de situaţia specifică din România, şi anume o rată de acoperire vaccinală undeva la o treime din populaţia eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, pentru controlul răspândirii infecţiei în rândul populaţiei, accentul trebuie să fie în continuare pus pe creşterea ratei de acoperire vaccinală, în paralel cu consolidarea răspunsului imun la persoanele vulnerabile care deja au primit prima schemă de vaccinare”, aexplicatel.

Gheorghiță a spus că doza a treia ar urma să fiefăcută cu vaccin pebază deARN mesager, adică Pfizer sau Moderna, la 6 luni după prima schemă devaccinare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1724 secunde