România, în criză demografică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, în criză demografică

Social 05 August 2022 / 23:41 524 accesări
pexels.com

pexels.com

România trece printr-o criză demografică alarmantă. Ocupă locul 2 în lume la ratamortalitaţii, potrivit unui clasament realizat de analiştii de la CIA, serviciul american de spionaj. Ne aflăm în această situație din cauzanumărului mare aldeceselor, anașterilor puține și amigrației accentuate. Dar și a lipsei unor politici publice eficiente care să încetinească declinul demografic.

În România se nasc9 copii, dar numărul persoanelor care mor e aproape dublu, raportat la mia de locuitori. Rezultă din măsurătorile făcute de analiștii serviciului american de spionaj. Datele arată că țara noastră a urcat pe locul 2 mondial la rata mortalității, care este de 15 decese la mia de locuitori. România este depăşită doar de Serbia, care înregistrează o rată a mortalităţii de 16 decese la mia de locuitori. Ucraina ocupă poziţia a şasea în acest clasament al mortalităţii, cu aproape 14 decese la mia de locuitori, iar Rusia poziţia a şaptea, cu 13 decese.

Sociologul Mălina Voicu a explicat că rată mortalității depinde de structura pe vârste a populației.

„Noi avem o populaţie îmbătrânită, o populaţie care a îmbătrânit masiv în ultimii 20 de ani, ieşirile din populaţie, mortalitatea este mai mare acolo unde populaţia vârstnică este mai numeroasă.”,Mălina Voicu, Institutul pentruCercetareaCalității Vieții:.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1675 secunde