România, învinsă de Belgia cu 2-0. Iordănescu: Situaţia în grupă este foarte complicată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, învinsă de Belgia cu 2-0

Iordănescu: Situaţia în grupă este foarte complicată
Sport 23 Iunie 2024 / 07:19 557 accesări

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Belgia a câştigat meritat, prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele trei echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia - România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina - Belgia (Stuttgart, 19:00). România este încă lider, cu 3-2 la golaveraj (urmată de Belgia, cu 2-1).

Iordănescu a menţionat că lucrul cel mai important în acest moment este recuperarea jucătorilor.

"Situaţia în grupă este foarte complicată. E cea mai complicată grupă. E primul moment când ne vom uita şi la rezultate pentru că până acum ne-am uitat doar la jocul nostru. Eu vreau însă să reamintesc faptul că echipa asta a fost doi ani neînvinsă, iar azi a învins-o o forţă a Europei. Dar avem capacitatea să ne ridicăm pentru că am făcut-o de prea multe ori ca să nu o facem şi peste 4-5 zile.
Va fi o provocare să ne recuperăm pentru că avem o zi în minus faţă de slovaci. Deci e nevoie de recuperare pentru că fără efort e foarte greu la nivelul acesta", a afirmat selecționerul.

Selecţionerul echipei de fotbal a Belgiei, Domenico Tedesco, s-a declarat uşurat că formaţia pe care o pregăteşte a reuşit să câştige meciul cu România.

"Sunt foarte uşurat că am câştigat meciul, era foarte important să obţinem cele trei puncte şi e drept că am ratat câteva ocazii. Ar fi fost mult mai bine dacă tranşam meciul mai devreme'', a declarat Tedesco la final.

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, căpitanul echipei Belgiei, a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului cu RomâniaŞtiri recomandate

12