România își propune să vaccineze 60%-70% din populație în primele 6 luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

România își propune să vaccineze 60%-70% din populație în primele 6 luni

Sănătate 04 Decembrie 2020 / 20:55 403 accesări
Valeriu Gheorghiță, foto: facebook

Valeriu Gheorghiță, foto: facebook

România își propune să vaccineze 60%-70% din populație împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare:

Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam", a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea împotriva COVID-19 se va face numai după exprimarea consimțământului:

Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie, este un drept și nu o obligație.

Acesta a mai declarat că perspectiva unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranță și de eficacitate reprezintă o șansă de a ieși din această criză. Apariţia unui vaccin care va fi aprobat de toate agenţiile de reglementare de la nivel european va reuşi să ne confere din nou un control asupra stării noastre de sănătate şi să putem reveni la normalitate.

Vaccinul este în curs de obținere a avizului de punere pe piață.
În România se vor folosi doar vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Toată activitatea de vaccinare se va desfășura în baza unei programări. Programarea se face într-o platformă unică, ce este în curs de dezvoltare. Programarea se face telefonic, online sau prin intermediul medicului de familie.

Copiii nu vor fi vaccinați în primele etape ale campaniei de vaccinare, deoarece nu sunt predispuși la forme grave de COVID-19.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1623 secunde