România, membru observator în Grupul de Lucru Indicatori de Calitate în Sănătate al OCDE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, membru observator în Grupul de Lucru Indicatori de Calitate în Sănătate al OCDE

Sănătate 11 Septembrie 2018 / 13:44 648 accesări

România, prin intermediul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, va participa cu statut de membru observator în cadrul grupului de lucru Indicatori de Calitate în Sănătate și Rezultate din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).
Decizia a fost luată de Comitetul pentru Sănătate și de Consiliu, prin intermediul Comitetului de Relații Externe în 20 august 2018.
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, cu susținerea Secretariatului General al Guvernului și al Ministerului Sănătății, a făcut demersuri, din octombrie 2017, pentru a fi primită cu statut de observator.
Grupul de Indicatori de Calitate din cadrul OCDE a luat ființă în 2002 cu scopul de a măsura și compara calitatea serviciilor de sănătate oferite în țările membre. A fost dezvoltat un set de indicatori de calitate la nivelul sistemelor de sănătate care permite măsurarea impactului unor anumiți factori asupra calității serviciilor de sănătate.
”Participarea României prin intermediul A.N.M.C.S. la Grupul Indicatori de Calitate în Sănătate și Rezultate este extrem de importantă întrucât putem dezvolta un schimb de experiență benefic cu țările participante. Cercetările dezvoltate în cadrul Diviziei de Sănătate a OCDE sunt extrem de valoroase și coordonează eforturile făcute la nivel național și internațional în domeniul măsurării calității în sănătate și a siguranței pacienților”, a declarat Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale pentru Managementul Calității.12