România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruși

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Klaus Iohannis România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruși
Administrație 13 August 2020 / 10:30 339 accesări 0 comentarii

Klaus Iohannis a declarat: "România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat".

Anunțul șefului statului a fost făcut în contextul în care Rusia a anunțat marți că a înregistrat primul vaccin anti-COVID, veste care a ridicat multe semne de întrebare în rândul comunității experților internaționali din Sănătate. Vladimir Putin, a anunțat că Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizați este şi una dintre fiicele sale.

"Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccin aprobat în UE", a mai adăugat Klaus Iohannis.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1323 secunde