România, pe primul loc la falsificarea cărților de identitate. CE propune obligativitatea cardurilor de identitate biometrice.

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România, pe primul loc la falsificarea cărților de identitate. CE propune obligativitatea cardurilor de identitate biometrice.

Social 18 Aprilie 2018 / 08:53 487 accesări

"Comisia Europeană propune îmbunătățirea elementelor de securitate ale cărților de identitate ale cetățenilor UE. Obiectivul este blocarea utilizării documentelor false de către teroriști și infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spațiul UE", anunță Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Printre măsurile propuse de Comisia Europeană se numără adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar și "obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate", adică a amprentelor și imaginilor faciale.

"Securitatea a fost una dintre prioritățile actualei Comisii Europene înca din prima zi. Continăm să susținem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetățenii și de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acțiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun și pe teroriști de instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protectie", a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene.

Date furnizate de Agenția UE pentru protecția frontierelor (Frontex) arată că România ocupă primul loc la capitolul documente de identitate falsificate, potrivit site-ului agentiei ANSA. Pe locurile următoare se situează Italia și Grecia.12
Pagina a fost generata in 0.1306 secunde