România prezintă toate condiţiile ca MCV să fie încheiat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România prezintă toate condiţiile ca MCV să fie încheiat

Justiție 12 Ianuarie 2017 / 18:02 410 accesări

România prezintă toate condiţiile ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie încheiat, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache. "Am arătat că România, în parteneriat cu Comisia, a consolidat instituţii importante şi din punctul nostru de vedere, atâta timp cât toate aceste condiţionalităţi au fost îndeplinite, argumentele pe care noi le-am arătat sunt acelea că în perioada imediat următoare, acest mecanism care la început a fost folositor României şi ne-a ajutat pentru întărirea instituţiilor şi pentru o legislaţie coerentă au fost îndeplinite. În condiţiile în care toate aceste obiective au fost îndeplinite, pe care România le-a avut în faţă în 10 ani de activitate, le-am îndeplinit, în acest moment România prezintă toate condiţiile pentru ca acest mecanism în acest an să poată fi încheiat", a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la finalul întâlnirii cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

Întrebat de declaraţia procurorului general al României, Augustin Lazăr, care a precizat că monitorizarea ar trebui ridicată pentru magistraţi, însă continuată pentru politicieni, Florin Iordache a spus că nu comentează astfel de declaraţii.

Referitor la răspunsul pe care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că îl aşteaptă din partea ministerului Justiţiei referitor la afirmaţiile din înregistrările fostului deputat Sebastian Ghiţă, Florin Iordache a menţionat că asta ar însemna să se amestece în actul de justiţie. "Ăsta ar fi un amestec al ministrului Justiţiei în actul de justiţie. Există un dosar în acest moment, există organe competente care trebuie să soluţioneze şi eu cred că nici măcar ministrul Justiţiei nu trebuie să interfereze în actul de justiţie", a mai declarat Florin Iordache.

Taguri articol


12