România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari în procesul Roşia Montană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mihai Fifor îl arată cu degetul pe Iohannis România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari în procesul Roşia Montană
Politică 20 Octombrie 2019 / 17:10 442 accesări 2 comentarii
Mihai Fifor: Va plăti Iohannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces? Le vom plăti noi, ceilalţi, din taxele şi impozitele pe care le plătim!

Mihai Fifor: Va plăti Iohannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces? Le vom plăti noi, ceilalţi, din taxele şi impozitele pe care le plătim!

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a scris, duminică, faptul că România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari, despăgubiri cerute în procesul cu Gabriel Resources în cazul exploatării de la Roşia Montană. Social-democratul a precizat că România nu se poate apăra în proces, deoarece nu are un ministru interimar la Mediu. „4,4 miliarde de dolari, adică 2% din PIB, este suma pe care o poate pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituţia şi nu numeşte miniştri interimari la Energie, Mediu şi Relaţia cu Parlamentul. Iar criza se agravează, pentru că, după ce a dat jos un guvern funcţional, se dovedeşte e incapabil să pună ceva în loc. În schimb, se apropie cu paşi repezi perioada 2-13 decembrie când vor avea loc audieri în procesul Gabriel Resources vs. România, în cazul exploatării de la Roşia Montană. Ţara noastră nu se va putea apăra, pentru că la Ministerul Mediului nu e ministru să semneze mandatul martorilor în favoarea României!", a scris Mihai Fifor, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Mihai Fifor că plata celor 4,4 miliarde de dolari va fi suportată de populaţie prin taxe şi impozite şi a îndemnat la un vot în favoarea Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenţiale. „Va plăti Iohannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces? Evident că nu! Le vom plăti noi, ceilalţi, din taxele şi impozitele pe care le plătim! Va răspunde Iohannis în faţa legii pentru acest prejudiciu uriaş? Evident că nu, pentru că el e deasupra legii! Dar îl puteţi opri voi! Daţi-l jos de la Cotroceni la alegerile din noiembrie!", a mai scris acesta.

Gabriel Resources a depus un memoriu de revendicare în procesul arbitrajului împotriva României prin care solicită o sumă echivalentă cu 4,4 miliarde de dolari SUA ca o compensaţie pentru pierderile pe care le-a suferit ca urmare a încălcărilor tratatului de investiţii din România.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1904 secunde