România și Bulgaria vor relua colaborarea pentru accesul la medicamente eficiente!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România și Bulgaria vor relua colaborarea pentru accesul la medicamente eficiente!

Sănătate 23 Octombrie 2018 / 16:34 544 accesări

Ministrul Sănătății Sorina Pintea și ministrul Sănătății din Bulgaria Kiril Ananiev, au avut o întâlnire bilaterală unde au discutat teme de actualitate precum asigurarea accesului pacienților la medicamente și preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

„În 2016, țările noastre au semnat un acord privind cooperarea în asigurarea accesului la medicamente a pacienților. Acordul nu a fost pus în aplicare și propunem reluarea negocierilor și îmbunătățirea anumitor texte din acest document. Mai mult, dorim ca Memorandumul de colaborare în domeniul sănătății și științelor medicale care datează din 1996 să fie updatat”, a declarat Sorina Pintea, în timpul întâlnirii.

Ministrul Sănătății din Bulgaria a fost de acord cu propunerile părții române și un grup de lucru format din experți va începe să lucreze la modificări. Colaborarea în domeniul medicamentelor ar putea sa înceapă la finalul primului trimestru din anul 2019, după implementarea noului sistem de asigurări pe care Ministerul bulgar al sănătății îl pregătește.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reforma sistemului de asigurări de sănătate, cea în urgență, demarate în Bulgaria.

La solicitarea părții bulgare, Ministerul Sănătății va pune la dispozitie legislația română în ceea ce privește funcționarea sistemului de urgență.

Taguri articol


12