România şi-a depus candidatura pentru organizarea CM de rugby U20

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România şi-a depus candidatura pentru organizarea CM de rugby U20

Sport 23 Aprilie 2020 / 15:24 1402 accesări
Sursa foto: www.frr.ro

Sursa foto: www.frr.ro

Site-ul oficial al Federației Române de Rugby (FRR) a anunţat că România şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza, în premieră, Campionatul Mondial Under 20, ediţia 2022, a doua competiţie ca importanţă după Cupă Mondială de rugby.

Site-ul precizează următoarele:

„Nouă Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franţa, Anglia, Irlanda sunt câteva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmărite de către fanii sportului. Campionatul Mondial U20 reprezintă eşalonul de elită al acestei categorii de vârstă.

În aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului României şi a Ministerului Tineretului şi Sportului o scrisoare de garanţie, prin care este susţinută oficial candidatura României, primind astfel asigurări că se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internaţionale solicitate”.

„Doresc să mulţumesc în primul rând premierului Ludovic Orban şi ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pentru susţinerea şi sprijinul pe care ni-l oferă, este un cec în alb, că să spun aşa, care ne onorează, dar ne şi obligă. Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiţie care reuneşte cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, creşterea exponenţială a interesului pentru rugby şi sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby şi sport la nivel naţional şi internaţional, o mai bună percepţie a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiţii logistice de care vor beneficia pe termen mediu şi lung comunităţile locale, îmbunătăţirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, dacă ar fi să punctez doar câteva dintre acestea. Dincolo de toate este însă o oportunitate uriaşa pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experienţă incredibilă din postură de spectator. Aş dori să mai spun că este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea Euro 2020, este un câştig pentru toată lumea şi că, sperăm noi, cu ajutorul autorităţilor locale, să reuşim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiţii care pot ajută enorm la creşterea şi dezvoltarea rugbyului românesc”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.

În urmă cu doi ani, România găzduia în premieră, la Bucureşti, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, World Rugby U20 Trophy, a doua competiţie valorică din lume la această categorie de vârstă. La această competiţie au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong şi Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a învins în finală Samoa, 58-8. În ce priveşte World Rugby U20 Trophy, România a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiţiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric, mai informează site-ul oficial al FRR.12
Pagina a fost generata in 0.1259 secunde