România va primi 31 de miliarde de euro până în 2027, din fondurile de coeziune ale UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

România va primi 31 de miliarde de euro până în 2027, din fondurile de coeziune ale UE

Economie 25 Iulie 2022 / 18:29 615 accesări

România și Comisia Europeană au încheiat astăzi un acord de promovare a coeziunii economice și tranziției verzi și digitale. Statul va primi 31,5 miliarde de dolari în exercițiul financiar 2021 – 2027.

Cea mai mare sumă, 7,3 miliarde de euro, a fost alocată pentru a îmbunătăți accesul la locuri de muncă, în sensul reducerii șomajului în rândul tinerilor și facilitării educației de calitate și incluzive. Alte 7,2 miliarde de euro vor fi folosite pentru a continua dezvoltarea sistemelor de transport sustenabile, cu accent pe transportul feroviar și cel în comun la nivel de orașe.

Investițiile pentru tranziția către energia ”verde” vor primi o finanțare de 6,75 de miliarde, pentru proiecte de reducere a emisiilor de carbon, de conservare a biodiversității și de amenajare a spațiilor verzi. Alte 4,33 de miliarde vor sprijini transformarea inovatoare și inteligentă a economiei.

Comisia Europeană a precizat că 2,3 miliarde de euro vor fi alocate pentru a asigura accesul cetățenilor la servicii de sănătate și pentru a îmbunătăți calitatea, eficiența și reziliența sectorului medical. 165,2 milioane de euro vor fi investite în pescuit și acvacultură.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1393 secunde