România, vândută pe faţă? Iohannis, austriecii şi gazele naturale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Interesele străine din Marea Neagră România, vândută pe faţă? Iohannis, austriecii şi gazele naturale
Politică 20 August 2018 / 16:47 2648 accesări 7 comentarii

Rainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV şi Klaus Iohannis, preşedintele României (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV şi Klaus Iohannis, preşedintele României (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (sursa foto: facebook.com)

Steven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania, #rezist ent prin pieţele Bucureştiului (sursa foto: facebook.com)

Steven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania, #rezist ent prin pieţele Bucureştiului (sursa foto: facebook.com)

Dacă Băsescu a vândut Flota şi n-a păţit nimic, Iohannis încearcă să facă şi el bani din gazele naturale, că tot a văzut că se poate? Este doar o întrebare firească, care apare pe cale de consecinţă după postarea fostului ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, de pe facebook. Acesta a făcut afirmaţii extrem de serioase, pe care şi le asumă, şi care par a face lumină în mişcările de până acum şi atitudinea preşedintelui Iohannis cu privire la scandalul modificărilor din legea offshore. “În ianuarie 2018, Mr. Seele, CEO OMV şi Mr. Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagră. În iulie, Parlamentul adoptă Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr. Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul naţional de televiziune austriac devine brusc interesat de România şi acuză represiuni din partea jandarmeriei”, spune Vâlcov, potrivit luju.ro.

Şi astfel revine în atenţia publică subiectul intereselor străine în cazul gazelor din Marea Neagră. Astfel, Vâlcov aminteşte despre întâlnirea dintre Klaus Iohannis şiRainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV (vezi galeria foto), companie interesată de gazele din Marea Neagră, conectând această întâlnire cu trimiterea în Parlament de către Iohannis, spre reexaminare, a Legii offshore, care – în ultima formă, cea ieşită din Camera Deputaţilor – ar aduce venituri consistente la bugetul statului român.

Mai mult, în comentariul postat pe Facebook duminică, 19 august 2018, Vâlcov remarca atât prietenia dintre Seele şipreşedintele Rusiei, Vladimir Putin(vezi galeria foto), cât şi brusca preocupare a principalei televiziuni de stat din Austria, ORF, în ce priveşte protestele din Romania, postul TV blamând jandarmii pentru pretinsele represiuni împotriva manifestanţilor.

Acesta este mesajul integral al lui Darius Vâlcov:

“În ianuarie 2018, Mr. Seele, CEO OMV şi Mr. Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagră. În iulie, Parlamentul adoptă Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr. Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul naţional de televiziune austriac devine brusc interesat de România şi acuză represiuni din partea jandarmeriei. Vom vedea continuarea! Dar de data asta vă asigur că statul român va cere ceea ce i se cuvine.

P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends.

#romaniafirst #deschideochii #dedataastanuvamerge”.

Şi, concidenţă sau nu, s-ar părea că austriecii sunt abonaţi serioşi la afacerile din România. Un alt om de afaceri austriac a apărut în luminile rampei publice atunci când, în februarie 2017, a participat la protestele #REZIST, luându-i partea lui Iohannis.Este vorba despreSteven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania(vezi galeria foto). Potrivit sursei citate, această bancă austriacă i-a plătit lui Iohannis chirii totale de circa 320.000 de euro în perioada 2002-2015, instituţia având un punct de lucru în cea mai recentă casă pe care a pus mâna preşedintele. Imobilul despre care vorbim este cel pierdut definitiv în instanţă de către soţii Klaus şi Carmen Iohannis, judecătorii stabilind că a fost cumpărat cu acte false. Şi, tot pe filieră austro-română, să amintim şi scandalul cu pădurile furate şi secerate de Holzindustrie Schweighofer? Şi cine ştie câţi ar mai dori să rupă câte o bucată din ţărişoara asta a noastră, aşa amărâtă cum este ea, o Românie tulburată de proteste finanţate din afară ca să ne facă să uităm de resursele pe care le mai avem aici, o Românie vândută bucată cu bucată de înşişi cei aflaţi la putere, în cea mai înaltă funcţie a statului, preşedinţii aleşi cu multe semne de întrebare.

Taguri articol
Loading...

7 comentarii

Nelu 17:28:02 / 20 August 2018
Basit ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

EXCELENT Comentariu..!!!.. Bravo...Sa citească .... dacă știu și înțeleg ... BASIȘTII ÎMPUȚIȚI Susținătorii PDL PNL CIUMA NEAGRĂ... ACUM se arată TRĂDĂTORII !!!!..

unu 18:28:46 / 20 August 2018
dosarele...

dosarele penale ale lui valcov, au primit toate NUP ? E posibil asa ceva intr o tara europeana???

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 09:26:36 / 21 August 2018
PAR... ORGANIZAȚIE SOROSISTA MAFIOTĂ ..

Că este așa o dovedesc lovitura de stat eșuată din 10 August organizată de PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ... Obiectivul principal căderea guvernului ales legitim și înlocuirea lui cu unul de TRĂDĂTORii de țară care sa faciliteze jaful resurselor naturale din Marea Neagră și Țară .. Încă o dovadă că PDL PNL CIUMA NEAGRĂ USR și pmp sânt partide toxice care au fost acaparate de TRĂDĂTORii de țară de agenții sub acoperire ai altor țării care speră să pună mâna pe resursele naturale imense pe care le mai are România.. PSD și ALDE fiind singura barieră care se opune jafului la care KLAUS WERNER și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ pun umărul...Uitati-va ce propune PSD și ALDE in noua lege off-shore ... Câți bani ar intra in bugetul statului ..la care se opune KLAUS WERNER și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ usr pmp organizații MAFIOTE puse în slujba intereselor străine.

yohannis k. 09:51:56 / 21 August 2018
valcov

tu coada de topor ar trebui sa putrezesti in inchisoare cate tablouri ai avut in pereti atatia ani ,ti-e ciuda ca nu ai si tu parte?

Filosof 10:41:19 / 21 August 2018
Vai

Vai, noua! Mare ti-e gradina si toti melcii se imbulzesc sa comenteze... Asa este! Cata ura, cata nedreptate si cate rea-vointa si neintelegere, ca sa nu spun prostie. Articolul mi se pare foarte clar... Si da, deranjeaza maxim hastagistii dementi care bat cu bestialitate femei in strada si se numesc tineri frumosi si liberi...

Gianina 13:25:33 / 21 August 2018
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Că sa vedeți dragi constănțeni cine vreau binele României și cine nu !....E clar că PDL PNL CIUMA NEAGRĂ USR și pmp sânt lady organizații MAFIOTE care pun interesul străine interesului românilor... CHIAR trebuie sa fi un idiot să nu-ți dai seama că susții un sistem..Sa dai cu piciorul unei rezervele uriașe de resurse naturale date GRATIS străinilor ..Și aici la înaltă tradareo ii numesc pe Klaus Werner PDL PNL CIUMA NEAGRĂ USR și pmp ...Part organizații MAFIOTE ...Care pun interesul personal înaintea interesului românilor ...

Pansesluta 18:31:26 / 21 August 2018
Poșta română

Ăsta da motiv !!!!..Sa scoți 1 milion de români in stradă care sa ceară DEMISIA lui KLAUS WERNER și a acoliților lui PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ....Ba ăsta poate fi miting autorizat.....Care nu se va opri până când KLAUS WERNER nu-și va da DEMISIA .... Și apoi Dosar penal dat pe mâna lui Onea și Portocală.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1735 secunde