România, vândută pe faţă? Iohannis, austriecii şi gazele naturale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Interesele străine din Marea Neagră

România, vândută pe faţă? Iohannis, austriecii şi gazele naturale

Politică 20 August 2018 / 16:47 3850 accesări

Rainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV şi Klaus Iohannis, preşedintele României (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV şi Klaus Iohannis, preşedintele României (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (sursa foto: facebook.com)

Rainer Seele şi Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (sursa foto: facebook.com)

Steven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania, #rezist ent prin pieţele Bucureştiului (sursa foto: facebook.com)

Steven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania, #rezist ent prin pieţele Bucureştiului (sursa foto: facebook.com)

Dacă Băsescu a vândut Flota şi n-a păţit nimic, Iohannis încearcă să facă şi el bani din gazele naturale, că tot a văzut că se poate? Este doar o întrebare firească, care apare pe cale de consecinţă după postarea fostului ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, de pe facebook. Acesta a făcut afirmaţii extrem de serioase, pe care şi le asumă, şi care par a face lumină în mişcările de până acum şi atitudinea preşedintelui Iohannis cu privire la scandalul modificărilor din legea offshore. “În ianuarie 2018, Mr. Seele, CEO OMV şi Mr. Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagră. În iulie, Parlamentul adoptă Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr. Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul naţional de televiziune austriac devine brusc interesat de România şi acuză represiuni din partea jandarmeriei”, spune Vâlcov, potrivit luju.ro.

Şi astfel revine în atenţia publică subiectul intereselor străine în cazul gazelor din Marea Neagră. Astfel, Vâlcov aminteşte despre întâlnirea dintre Klaus Iohannis şiRainer Seele, directorul general al gigantului austriac OMV (vezi galeria foto), companie interesată de gazele din Marea Neagră, conectând această întâlnire cu trimiterea în Parlament de către Iohannis, spre reexaminare, a Legii offshore, care – în ultima formă, cea ieşită din Camera Deputaţilor – ar aduce venituri consistente la bugetul statului român.

Mai mult, în comentariul postat pe Facebook duminică, 19 august 2018, Vâlcov remarca atât prietenia dintre Seele şipreşedintele Rusiei, Vladimir Putin(vezi galeria foto), cât şi brusca preocupare a principalei televiziuni de stat din Austria, ORF, în ce priveşte protestele din Romania, postul TV blamând jandarmii pentru pretinsele represiuni împotriva manifestanţilor.

Acesta este mesajul integral al lui Darius Vâlcov:

“În ianuarie 2018, Mr. Seele, CEO OMV şi Mr. Werner discută în privat despre gazele din Marea Neagră. În iulie, Parlamentul adoptă Legea Offshore, cu o mică modificare de 6 miliarde de $ în plus pentru statul român. În august, Mr. Werner respinge Legea Offshore. Tot în august, postul naţional de televiziune austriac devine brusc interesat de România şi acuză represiuni din partea jandarmeriei. Vom vedea continuarea! Dar de data asta vă asigur că statul român va cere ceea ce i se cuvine.

P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends.

#romaniafirst #deschideochii #dedataastanuvamerge”.

Şi, concidenţă sau nu, s-ar părea că austriecii sunt abonaţi serioşi la afacerile din România. Un alt om de afaceri austriac a apărut în luminile rampei publice atunci când, în februarie 2017, a participat la protestele #REZIST, luându-i partea lui Iohannis.Este vorba despreSteven van Groningen, CEO-ul Bancii Raiffeisen Romania(vezi galeria foto). Potrivit sursei citate, această bancă austriacă i-a plătit lui Iohannis chirii totale de circa 320.000 de euro în perioada 2002-2015, instituţia având un punct de lucru în cea mai recentă casă pe care a pus mâna preşedintele. Imobilul despre care vorbim este cel pierdut definitiv în instanţă de către soţii Klaus şi Carmen Iohannis, judecătorii stabilind că a fost cumpărat cu acte false. Şi, tot pe filieră austro-română, să amintim şi scandalul cu pădurile furate şi secerate de Holzindustrie Schweighofer? Şi cine ştie câţi ar mai dori să rupă câte o bucată din ţărişoara asta a noastră, aşa amărâtă cum este ea, o Românie tulburată de proteste finanţate din afară ca să ne facă să uităm de resursele pe care le mai avem aici, o Românie vândută bucată cu bucată de înşişi cei aflaţi la putere, în cea mai înaltă funcţie a statului, preşedinţii aleşi cu multe semne de întrebare.

Taguri articol


12