Românii ar trebui să doneze 120.000 de euro zilnic pentru „Cumințenia Pământului“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Până pe 30 septembrie

Românii ar trebui să doneze 120.000 de euro zilnic pentru „Cumințenia Pământului“

Cultură 16 August 2016 / 19:33 616 accesări

120.000 de euro zilnic! Atât ar trebui să doneze românii, în fiecare zi, până pe 30 septembrie, pentru ca sculptura „Cuminţenia Pământului” să intre în proprietatea statului român. De ce atât?! Pentru că, până la data de 15 august, din cei șase milioane de euro s-au strâns doar 562.117 euro, donaţi în cadrul campaniei de subscripţie naţională pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi.

„Am depăşit o jumătate de milion de euro în campania „Cuminţenia Pământului”. Suma totală este de 562.117 euro. În doar două săptămâni am reuşit să strângem peste 200.000 de euro”, a scris, marţi, ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe pagina de Facebook. Pe 1 august, suma strânsă era de 361.098 de euro.

Banii au fost strânși prin transfer bancar - 349.637 de euro, prin site-ul brancusiealmeu.ro - 122.956 de euro, prin eMag - 50.016 euro şi 39.508 euro - prin SMS.

ADRIAN GHENIE DONEAZĂ CONTRAVALOAREA UNEIA DINTRE LUCRĂRILE SALE

„În perioada următoare, Adrian Ghenie va dona contravaloarea uneia dintre lucrările sale, Teatrul Naţional din Bucureşti va deschide stagiunea de toamnă cu un spectacol dedicat campaniei pentru „Cuminţenia Pământului”, toţi banii strânşi pe bilete fiind donaţi în conturile campaniei, iar o serie de companii private şi-au anunţat intenţia de a susţine achiziţionarea lucrării lui Brâncuşi prin intermediul donaţiilor”, a mai spus Corina Șuteu.

Preţul pentru achiziţia operei „Cuminţenia Pământului”, negociat de către Ministerul Culturii şi actualii proprietari ai statuii, moştenitorii inginerului Gheorghe Romaşcu, este de 11 milioane de euro. Suma de cinci milioane de euro va fi alocată de Guvern, iar restul de şase milioane de euro trebuie colectaţi prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi celor juridice.

Donaţii prin SMS (2 euro) pentru achiziţia sculpturii „Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi se pot face începând din 22 iulie.

Potrivit site-ului www.brancusiealmeu.ro, în situaţia în care până la data de 31 octombrie suma nu este completă, banii donaţi în conturile Ministerului Culturii se restituie donatorilor. Condiţiile, procedura şi termenele pentru restituirea sumelor vor fi stabilite până pe 31 decembrie cel târziu.

Citește și:

Adrian Ghenie, un pictor de milioane... de lire sterline

Doar 361.098 de euro pentru „Cumințenia Pământului“!

Cuminţenia Pământului: donaţiile prin SMS-uri fac diferenţa!

Muzeul Național de Artă dă bani pentru „Cumințenia Pământului“

Donații prin SMS pentru achiziția „Cumințeniei Pământului“

306.773 de euro pentru „Cumințenia Pământului“

Încă un pas spre... „Cumințenia Pământului“

E de... ORC - Ia de la Guvern: „Brâncuşi e al tău“, române, nu al nostru...

Bani din concerte și festivaluri de weekend, donați pentru „Cumințenia Pământului“

Cioloș își donează salariul din aprilie campaniei pentru Cumințenia Pământului

Guvernul lansează oficial subscripția publică pentru Cumințenia Pământului

Vreţi o bucăţică din „Cuminţenia Pământului“? Veniţi la CEC! Vi se iau banii gratis!

A început cursa donațiilor pentru „Cumințenia Pământului“12