Românii de pe Diamond Princess ajunși în țară, ţinuţi în carantină într-un loc secret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Românii de pe Diamond Princess ajunși în țară, ţinuţi în carantină într-un loc secret
Sănătate, Eveniment 22 Februarie 2020 / 09:19 1998 accesări 0 comentarii

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetăţenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess a aterizat la Baza aeriană 90 din Bucureşti.

Cei şase români aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, vor fi duşi într-o locaţie secretă din Capitală unde vor fi ţinuţi în carantină 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, cei şase români au fost testaţi, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce priveşte infecţia cu coronavirus.

„Toţi cei şase cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanţii MAE.

Avionul la bordul căruia au fost cei şase români a aterizat la Berlin în cursul nopţii, de unde au fost preluaţi de o aeronavă pusă la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu coronavirus, MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunţat MAE.

ROMÂNII DE PE DIAMOND PRINCESS, ADUŞI ÎN ROMÂNIA CU O AERONAVĂ DE TIP C-27J SPARTAN

Cei şase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess pe care au fost depistaţi peste 600 de pasageri infectaţi cu noul coronavirus au fost aduşi în Bucureşti cu o aeronavă de tip C-27J Spartan, anunţă Ministerul Apărării.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române a efectuat sâmbătă, 22 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta Bucureşti – Berlin şi retur, pentru aducerea în ţară a şase cetăţeni români repatriaţi din Japonia, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Apărării.

Cei şase cetăţeni au fost transportaţi din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfăşurate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene.

„Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz şi a avut la bord o echipă medicală aparţinând SMURD Bucureşti. Transportul a fost realizat cu respectarea întocmai a măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii”, se arată în comunicat.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.112 secunde