Românii duc „Strada de C'Arte“ la New York

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Românii duc „Strada de C'Arte“ la New York

Cultură 11 Mai 2016 / 18:53 1034 accesări
Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

În avanpremiera celei de-a V-a ediții a Festivalului „Strada de C'Arte”, trio-ul Soul Serenade, format din Andrei Rotariu - voce, chitară, muzicuță și tamburină, Adelina Chivu - voce, kazoo și Codruţ Andrei - mandolină, va susține pe Broadway un concert de muzică americană din anii ′30. „Ne bucurăm enorm de această ocazie de a performa în New York, capitala mondială a jazzului. Este un prilej extraordinar de a expune propriul melanj de stiluri tradiţionale americane unui public cu adevărat avizat”, a spus Codruţ Andrei.

Prin acest concert, Fundația Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York, participă la cea de-a VII-a ediție a Zilei României pe Broadway, festival organizat de Frații Minovici Foundation.

„În acest an, reușim o dublă premieră extraordinară: extensia peste ocean a festivalului „Strada de C'Arte“, precum și conectarea acestuia cu un prestigios eveniment al diasporei române. Credem că acest fapt va marca o nouă etapă în viața Fundației Universitare Carol I”, a declarat directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și președintele fundației, Mireille Rădoi.

„LEGALIZĂM TRAFICUL DE CULTURĂ”

Anul acesta, festivalul în aer liber „Strada de C'Arte”, organizat de Fundația Universitară „Carol I”, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, se va desfășura în perioada 22 - 25 septembrie, în arealul statuii ecvestre care-l reprezintă pe primul rege al românilor. Cu acest prilej vor fi organizate cel mai mare târg de carte în aer liber, recitaluri de poezie, concerte live de blues și jazz, lansări de carte, dezbateri și conferințe, ateliere dedicate copiilor.

Conform inițiatorilor acestui proiect, sub sloganul „Legalizăm traficul de cultură”, „Strada de C'Arte” și-a propus, încă din 2011, să readucă în prim-plan plăcerea de a citi, de a (re)descoperi poezia, literatura, filmul, spectacolul, într-un context accesibil, cu o coloană sonoră de jazz și blues live.

Festivalul este organizat și cu sprijinul partenerilor Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România, Euro CulturArt, Muzeul Național al Literaturii Române, Galateca, Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă.

Citește și:12