Românu' s-a născut asistat social

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trist, dar adevărat Românu' s-a născut asistat social
Economie 11 Iunie 2018 / 17:49 445 accesări 2 comentarii

În România predomină gena de-a nu face nimic și de-a aștepta pomană

În România predomină gena de-a nu face nimic și de-a aștepta pomană

Laurențiu Baciu (LAPAR): „Sunt sate cu mii de asistați social, mințiți de primari că rămân fără ajutoare dacă-s prinși la muncă“

Laurențiu Baciu (LAPAR): „Sunt sate cu mii de asistați social, mințiți de primari că rămân fără ajutoare dacă-s prinși la muncă“

Unii primari din mediul rural îi induc în eroare pe asistații sociali, spunându-le că vor rămâne fără ajutoare dacă sunt „prinși“ la muncă, spune președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, citat de hotnews.ro - „Sunt ținuți sclavi și toată existența lor ține de Dumnezeul comunei. Singurii care au mai rămas la țară, în afară de cei bătrâni, sunt cei pe care i-ați văzut în week-end în autobuze. Cu ei ar trebui să îmbunătățim situația din agricultură. În mediul rural, 90% din activitate este agricolă, că-i sectorul vegetal, că-s legume sau animale. Dar trebuie să ai oameni, iar numărul celor care muncesc pe câmp este din ce în ce mai mic. Lipsesc și specializările. Au dispărut școlile profesionale, iar agricultura e destul de complicată acum“. Nici puținele investiții n-au ajutat, mai spune Baciu - „În ultimii 20 de ani au fost ceva investiții, dar multe în obiective care practic nu au viitor. Ne-am apucat să facem canalizare într-un sat în care mai sunt șase case. Au și asfalt până la poartă, deși nu mai merge nimeni pe el. Apă curentă, deși sunt fântâni în fiecare curte. Probabil că banii aceia trebuiau duși în altă parte“. Și, în continuare, sunt prea mulți asistați sociali sub controlul primăriilor. „La ora asta, nu ai cu să-i dai bani. Nu găsești oameni cre să vrea să muncească. Doar stau pe scările primăriei pentru ajutoare. Sunt cu sutele, cu miile. Știu o comună în județul Neamț unde sunt peste 1.000 de asistați. Vorbim de sume uriașe, de miliarde de euro, și nu mă refer doar la banii cash pe care îi încasează. Ei sunt scutiți de contribuții la sănătate, primesc lemne gratis, nu plătesc impozite, taxe, școli. Sunt născuți cu o genă care văd că predomină în România - aceea doar de a primi“, a conchis șeful LAPAR.

Loading...

2 comentarii

Ion 18:38:03 / 11 Iunie 2018
Bravo

DAR TE ROG SA TIPI MAI TARE ȘI MAI MULT POATE SE TREZEȘTE CAREVA SA SCHIMBE LEGILE POMENILOR

Barbu 10:37:49 / 12 Iunie 2018
Societatea este antisociala

Omul simplu gandeste simplu dar eficient. In afara munca este recompensata mai bine ca la noi si gata. De ce? E de vina cel ce munceste la propriu? Pai nu ! UE inseamna preturi ca acolo,dar ce sa vezi,,,oamenii de afaceri'' de la noi de fapt sunt un fel de exploatatori de sclavi in stil modern,nu detinatori de afaceri care sa asigure traiul lor si al principalului capital,cel uman. Lipsa de respect fata de cei din jur,tratarea angajatului ca piesa de schimb,nu ca om,este motivul pentru care romanii pleaca in lume,chiar daca sufera. Sufera dar nu mor de inanitie…..Nu avem cultul respectului ,al iubirii aproapelui,al afacerii cinstite. Unii pleaca,altii se complac in a trai mizer din ajutoare sociale,obligatorii din cauza UE,altfel sigur s-ar muri si aici ca in Somalia.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1798 secunde