Ronald Gavril boxează sâmbătă dimineață pentru titlul mondial WBC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ronald Gavril boxează sâmbătă dimineață pentru titlul mondial WBC

Sport 08 Septembrie 2017 / 19:03 857 accesări
Ronald Gavril (dreapta) și David Benavidez au depășit fără probleme proba cântarului oficial

Ronald Gavril (dreapta) și David Benavidez au depășit fără probleme proba cântarului oficial

Pugilistul român Ronald Gavril va susține în noaptea de vineri spre sâmbătă cel mai important meci al carierei! Băcăuanul în vârstă de 31 de ani, care s-a stabilit în SUA și boxează pentru Floyd Mayweather Promotion, va lupta cu americanul David Benavidez pentru titlul mondial vacant în versiunea WBC la categoria supermijlocie.

Meciul va avea loc la Las Vegas, sâmbătă dimineață, în jurul orei 7.00 în România. Românul are 18 victorii și o înfrângere la profesioniști, în timp ce adversarul său, în vârstă de 20 de ani, are 18 victorii și nicio înfrângere. David Benavidez este totuși favorit la cucerirea titlului mondial, dacă ne gândim că Gavril ocupă locul 8 în clasamentul WBC de la categoria supermijlocie și locul 21 în lume.

Reamintim că românul a devenit adversarul lui Benavidez după ce Anthony Dirrell, cel care trebuia să-l înfrunte pe american, s-a accidentat, astfel că oficialii WBC l-au ales pe Gavril datorită palmaresului recent al acestuia. Ronald Gavril se pregătea deja pentru un meci programat pe 22 august, dar la solicitarea Tom Brown Promotions, WBC a aprobat anularea acestei lupte. Ronald „The Thrill” Gavril deține centura de campion nord-american al categoriei (versiunea NABF) și este antrenat la Las Vegas de Eddie Mustafa. Gavril a câștigat înainte de limită ultimele cinci meciuri susținute.

Titlul mondial WBC la supermijlocie a fost deținut în trecut de Badou Jack (cel care a vacantat centura pusă în joc), Anthony Dirrell, Sakio Bika, Andre Ward, Carl Froch sau Mikkel Kessler. Și Lucian Bute a fost campion la categoria supermijlocie, dar în versiunea IBF.

Joi seară, cei doi au trecut testul cântarului și s-au duelat în declarații. Deși este cu aproximativ o jumătate de kilogram mai slab și va avea în față un adversar ucigător, Ronald nu dezarmează și susține că „am maturitatea, pregătirea, devotamentul și experienţa necesare pentru a deveni campion mondial”. La rândul său, boxerul originar din Phoenix, Arizona, spune că „m-am obișnuit ca adversarii să mă ia drept un puști oarecare. Îl voi lăsa să iasă la bătaie și îl voi taxa de câte ori voi avea ocazia. N-a avut până acum un adversar de calibrul meu”.

Ronald Gavril ar putea deveni al cincilea boxer român care deține o centură de campion mondial la profesioniști, după Mihai Leu (campion mondial WBO în 1997), Leonard Doroftei (campion mondial WBA în 2002), Lucian Bute (campion mondial IBF în 2007) și Adrian Diaconu (campion mondial WBC în 2008). Viorel Simion, Cristian Ciocan și Jo Jo Dan au fost și ei în cărți, dar nu au reușit să facă pasul cel mare.12
Pagina a fost generata in 0.1679 secunde