Rudel Obreja, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rudel Obreja, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare!

Eveniment 23 Martie 2016 / 17:09 481 accesări

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru a interveni la judecători în speța privind favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia instanței este definitivă. Rudel Obreja nu poate părăsi ţara fără acordul instanţei şi trebuie să muncească în folosul comunităţii timp de 90 de zile. Obreja a fost trimis în judecată, în martie 2014, pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la Sorin Ovidiu Vîntu, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acestuia. În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizarea infractorului.

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)", au arătat procurorii.

Rudel Obreja este judecat şi în dosarul „Gala Bute”, alături de Elena Udrea.12