Rujeola face o nouă victimă! Un băieţel de numai cinci luni a murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rujeola face o nouă victimă! Un băieţel de numai cinci luni a murit
Sănătate 08 Septembrie 2017 / 15:27 1750 accesări 1 comentariu

Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 34, ultimul caz fiind un băieţel de cinci luni cu anemie, din judeţul Neamţ. În ultima săptămână au fost înregistrate alte 122 de cazuri noi de rujeolă. La aproape un an de la declanşarea epidemiei, au fost înregistrate peste 9.100 de îmbolnăviri, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, judeţele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiş -1.228, Caraş-Severin - 1.111 cazuri şi Arad - 1.014 cazuri.

Boala s-a extins în 41 de judeţe, singurul fără niciun caz fiind judeţul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

minciuna 21:24:19 / 08 Septembrie 2017
...

Aduceti dovezi, daca e asa. Ca ceilalti nu au murit de rujeola

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.222 secunde