Rumen Radev - primul loc în scrutinul prezidenţial din Bulgaria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rumen Radev - primul loc în scrutinul prezidenţial din Bulgaria

Externe 06 Noiembrie 2016 / 20:53 725 accesări

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga), se clasează pe locul întâi în scrutinul prezidenţial din Bulgaria, cu 26,7%, pe locul doi fiind Ţeţka Ţaceva, din cadrul partidului de guvernământ GERB, cei doi urmând să ajungă în turul doi, arată sondaje de la ieşirea de la urne.

Rumen Radev, candidat independent susţinut de Partidul Socialist, este creditat cu 26,7% din voturi, conform unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Gallup. Pe locul doi, cu 22,5%, este Ţeţka Ţaceva, din cadrul formaţiunii de guvernământ Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta).

Conform altui sondaj, efectuat de Institutul Alpha Research, Rumen Radev este creditat cu 24,8%, iar Ţeţka Ţaceva are 23,5%.

Candidatul naţionalist Krasimir Karakaceanov este pe locul trei, cu 13,6%, urmat de omul de afaceri independent Veselin Mareshki (9,3%) şi de Traiho Traikov, de la Blocul Reformist, cu 7,1%. Fostul premier Plamen Oreşarski a primit 3,8% din voturi, iar Ivailo Kalfin, 3,8%.12
Pagina a fost generata in 0.1651 secunde