Ruptură în Pro România, înaintea votului pentru învestirea Guvernului Orban

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ruptură în Pro România, înaintea votului pentru învestirea Guvernului Orban
Politică 04 Noiembrie 2019 / 12:09 286 accesări 0 comentarii
Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în şedinţă comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puţin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susţine că le are. Un grup de parlamentari Pro România, printre care Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, vor să voteze pentru Guvernul condus de Ludovic Orban şi discută cu Victor Ponta pentru a-l convinge să gireze susţinerea pentru Executiv la votul de luni din Parlament, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu vor ca Pro România să voteze noul Guvern

"Este un curent în Pro România care crede că acest Guvern trebuie votat. Daniel Costantin şi Sorin Cîmpeanu vor să voteze noul Executiv. Încearcă până la ora 13.00 sau 14.00 să îl convingă pe Victor Ponta să dea liber la vot. Dacă nu dă liber, oamenii vor vota şi va fi cvorum", au declarat surse din ProRomânia pentru MEDIAFAX.

Premierul desemnat Ludovic Orban a obţinut susţinerea a opt parlamentari din Pro România pentru învestirea noului Guvern, au afirmat surse politice pentru MEDIAFAX. Printre aceştia se numără şi deputatul Emilia Meiroşu.

Sursele au precizat că Ludovic Orban nu a purtat negocieri cu vicepreşedintele Pro România Mihai Tudose pentru a mai câştiga voturi din partea partidului condus de Victor Ponta.

Orban ar fi convins 238 de parlamentari să voteze pentru noul Executiv, au precizat surse liberale pentru MEDIAFAX.

Victor Ponta a anunţat că parlamentarii din Pro România nu vor fi prezenţi în sală la votul de învestire a Guvernului. Ulterior, acesta a declarat că, dacă Ludovic Orban îi va schimba pe cei trei miniştri propuşi care au primit aviz negativ în comisii, Pro România va asigura cvorumul, însă nu va vota.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1573 secunde