Rusia a dat în judecată Ucraina, pentru datorii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a dat în judecată Ucraina, pentru datorii

Externe 17 Februarie 2016 / 19:36 498 accesări

Rusia a anunțat miercuri că a dat în judecată Ucraina, la Înalta Curte de la Londra, după ce autoritățile de la Kiev nu au efectuat, conform calendarului asumat, plățile în contul unor obligațiuni de 3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Moscova a angajat firma de avocați Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, pentru a recupera întreaga sumă, dar și dobânzi neplătite și cheltuieli de judecată totalizând 75 de milioane de dolari, a declarat ministrul de Finanțe al Rusiei, Anton Siluanov. Rusia trebuie să se adreseze instanței britanice deoarece obligațiunile au fost emise sub incidența legii britanice.

Anterior acțiunii în instanță, Germania a încercat să medieze un acord amiabil între Rusia și Ucraina, astfel încât să nu se ajungă la un proces. ”Mă aștept ca procesul din instanța engleză să fie deschis și transparent. Acest proces a fost deschis după numeroase încercări eșuate de a încuraja Ucraina să accepte negocieri de bună-credință pentru restructurarea datoriei”, a spus Siluanov. Rusia a refuzat să participe într-un program pentru restructurarea unor datorii de 15 miliarde de dolari ale Ucrainei, negociat de Kiev, anul trecut, cu alți deținători de eurobonduri. Siluanov a reiterat că Rusia a cerut un tratament mai bun decât cel aplicat altor creditori, printre care fondul Franklin Templeton.

Procesul inițiat de Rusia reprezintă un nou obstacol pentru Guvernul de la Kiev, slăbit deja de instabilitatea politică, notează Bloomberg. Investitorii privați care au participat anul trecut la programul de restructurare a datoriilor Ucrainei au acceptat pierderi reprezentând 20% din principalul obligațiunilor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1668 secunde