Rusia a început exerciții militare în apropierea graniței cu Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a început exerciții militare în apropierea graniței cu Ucraina

Externe 12 Ianuarie 2022 / 09:10 1155 accesări

Trei mii de soldaţi ruşi au început exerciţii cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, la o zi după ce Rusia și Statele Unite au purtat discuții cu privire la cererile de garanții de securitate ale Moscovei, pentru detensionarea situației geopolitice, transmite marţi Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit presei, exercițiile vor avea loc în regiunea Smolensk, lângă granița cu Belarus, și în regiunile Voronezh, Belgorod și Bryansk, în apropiere de Ucraina. În afară de muniția reală, exercițiile includ tehnică de luptă precum vehicule de infanterie BMP-2 și tancuri T-72B3, care vor fi utilizate pentru simularea atacurilor cu vehicule blindate și arme de foc asupra unor ținte aflate la distanțe mari, de până la 1.200 de metri.

Rusia a comasat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut alianţei NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice şi să nu se mai extindă spre Est, Washingtonul insistând în ce-l priveşte că nu poate accepta aceste cereri. Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1609 secunde