Rusia a început să livreze Ungariei mai mult gaz decât era prevăzut în contract

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a început să livreze Ungariei mai mult gaz decât era prevăzut în contract

Economie 14 August 2022 / 12:10 781 accesări

Ungaria, membră a Uniunii Europene, a anunţat sâmbătă că Rusia a început să-i livreze mai mult gaz natural decât era prevăzut în precedentele lor acorduri comerciale, după o vizită a ministrului său de externe la Moscova, în iulie.

Ministerul ungar al Afacerilor Externe a explicat că negocierile comerciale cu Moscova „au permis să se ajungă la un acord”, având drept rezultat faptul că Gazprom a început să livreze vineri „volume superioare celor menţionate în contract”.Până la sfârşitul lui august, un volum suplimentar cotidian de 2,6 milioane de metri cubi pe zi va intra în ţară prin gazoductul Turkstream, a mai precizat acesta, relatează AFP, citată de Agerpres.

UE a început să pună în practică în această săptămână un plan vizând reducerea consumului de gaz cu 15%, pentru a face faţă creşterii necontrolate a preţurilor la energie provocate de invazia rusă în Ucraina.

Anumite ţări ale blocului european au totuşi reticenţe în a urma planul cu stricteţe, care oricum prevede „reducerea voluntară a cererii”.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1611 secunde