Rusia a înfiinţat tabere de antrenament în estul Ucrainei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentagonul acuză

Rusia a înfiinţat tabere de antrenament în estul Ucrainei

Externe 16 Aprilie 2015 / 00:00 802 accesări

Lumea moare în Ucraina, în ciuda acordurilor de pace încheiate, iar războiul declarațiilor continuă neobosit. De această dată, purtătorul de cuvânt al Pentagonului afirmă că Rusia continuă să-i sprijine pe rebelii pro-ruşi din estul Ucrainei, ajutându-i să se antreneze. ”Nu există niciun dubiu că ruşii continuă să acţioneze în teritoriul ucrainean”, a afirmat colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. ”Rusia a înfiinţat tabere de antrenament pentru separatişti în Ucraina, care sunt instruiţi în special în manevrarea artileriei grele”. În plus, Pentagonul consideră că Rusia îi ajută pe separatişti să-şi coordoneze acţiunile în timpul operaţiunilor.

Aproximativ 6.100 de persoane au fost ucise de la declanşarea conflictului armat în estul Ucrainei între separatişti şi forţele ucrainene, în urmă cu un an. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că i-a ajutat pe rebeli cu armament greu şi soldaţi, însă Moscova respinge acuzaţiile, susţinând că ruşii care luptă alături de separatişti sunt... voluntari.

PUTIN, CAP DE AFIȘ În ciuda sancțiunilor și criticilor venite din toate colțurile lumii împotriva Rusiei, preşedintele Vladimir Putin a fost declarat cel mai influent om din lume, potrivit unui sondaj al revistei ”Time”. Liderul de la Kremlin a primit cele mai multe voturi din partea cititorilor publicaţiei şi a devansat 99 de personalităţi. El este într-o companie selectă pe podiumul primilor clasați, fiind urmat de Lady Gaga, Rihanna și Taylor Swift. Printre cele mai influente personalități din lume se mai numără Dalai Lama, adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care a câștigat Nobelul pentru Pace, dar și Papa Francisc. 

Vladimir Putin a înregistrat venituri de 7,65 milioane de ruble (151.000 de dolari) în 2014, de două ori mai mult decât în 2013, dar mai puţin decât premierul Dmitri Medvedev, care a câştigat opt milioane de ruble (158.000 de dolari), relatează agenţia Tass. În urmă cu un an, Putin a semnat un decret prin care mărea salariile preşedintelui şi premierului cu 265%. Până atunci, veniturile acestora erau mai mici decât cele ale subordonaţilor lor. Anul acesta, pe fondul crizei economice, Putin a anunţat că, de la 1 martie, salariile preşedintelui, premierului şi ale altor oficiali sunt reduse cu 10%.

AMBASADOR DEMIS Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, l-a demis pe ambasadorul Kievului la Washington, Aleksandr Moțik, numit în post în 2010, de fostul șef al statului ucrainean, Viktor Ianukovici. În ultima perioadă, Aleksandr Moțik a fost ținta mai multor critici, ca urmare a poziției sale loiale față de Ianukovici. În martie, Moțik a denunțat, într-un interviu pentru revista americană ”Foreign Policy”, degradarea forțelor armate ucrainene. Noul ambasador al Ucrainei în SUA ar urma să fie Valeri Cealîi, în prezent consilier în cadrul administrației prezidențiale de la Kiev pe probleme de politică externă. Cealîi se află deja de mai multe zile la Washington.12
Pagina a fost generata in 0.143 secunde