Rusia a notificat oficial SUA că va desfășura un exercițiu nuclear

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia a notificat oficial SUA că va desfășura un exercițiu nuclear

Externe 26 Octombrie 2022 / 08:51 1251 accesări

Pentagonul a informat marţi că Rusia a anunţat Statele Unite despre planurile de a organiza exerciţii ale forţelor sale nucleare, refuzând să ofere detalii suplimentare despre aceste exerciţiile care este de aşteptat să includă teste ale unor rachete balistice, transmite Reuters.

„Statele Unite au fost notificate și, așa cum am subliniat anterior, acesta este un exercițiu anual de rutină al Rusiei.Deci, în această privință, Rusia își respectă obligațiile de control al armelor și angajamentele de transparență”,a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Patrick Ryder.

Pentagonul a refuzat să ofere informații suplimentare în legătură cu desfășurarea exercițiului, dar este de așteptat ca Rusia să lanseze rachete balistice, scrie Reuters.

Șeful NATO a avertizat încă de acum două săptămâni că Federația Rusă va face un exercițiu nuclear curând, iar Aliații îl vor monitoriza. Alianța Nord-Atlantică a desfășurat, la rându-i, o astfel de acțiune săptămâna trecută, pentru a-și testa capacitatea de descurajare nucleară.

Sursa: Biziday, AgerpresŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.143 secunde