Rusia cere compensaţii Turciei, înainte de reluarea relaţiilor bilaterale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia cere compensaţii Turciei, înainte de reluarea relaţiilor bilaterale

30 Iunie 2016 / 20:54 324 accesări

Moscova aşteaptă compensaţii din partea Ankarei pentru doborârea avionului militar în noiembrie 2015, pentru ca relaţiile bilaterale să poată fi reluate, a declarat ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov, citat de Interfax, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Vladimir Putin a clarificat termenii care vor permite reluarea relaţiilor bilaterale: scuze, pedepsirea celor vinovaţi şi compensaţii", a afirmat Andrei Karlov.

Un pilot militar rus a murit în Siria, după ce avioanele militare turce au doborât în noiembrie 2015 o aeronavă de vânătoare rusă care ar fi pătruns în spaţiul aerian turc şi ar fi ignorat avertismentele repetate. Al doilea pilot a fost salvat. Rusia a susţinut că aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian. Un alt militar rus a murit într-un incident armat produs în Siria în timpul căutării piloţilor avionului prăbuşit.

După ce preşedintele turc şi-a prezentat regretul şi condoleanţele preşedintelui rus, Rusia și Turcia au căzut de acord să reia relațiile de cooperare bilaterală, inclusiv în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului.12
Pagina a fost generata in 0.1872 secunde