Rusia cumpără proprietăți în Finlanda, pentru a găzdui militari, la nevoie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Teoria conspirației

Rusia cumpără proprietăți în Finlanda, pentru a găzdui militari, la nevoie

Externe 03 Noiembrie 2016 / 14:20 418 accesări

Serviciile de securitate finlandeze consideră că rezidenți străini ar putea cumpăra un număr ridicat de proprietăți imobiliare în Finlanda, pentru a găzdui trupe militare ruse, în eventualitatea unei invazii, informează presa locală, citată de cotidianul britanic ”The Guardian”.

Un raport recent comandat de Guvernul finlandez a relevat că agenția de informații Supo este îngrijorată cu privire la bunurile deținute de străini în regiunile sensibile ale Finlandei din punct de vedere politic, acestea putând fi utilizate într-o situație de criză, în viitor. ”Măsurile care pot fi legate de pregătirile pentru a câștiga controlul într-o situație de criză sunt investigate în mod constant de Supo. Acest lucru ar putea fi cazul tranzacțiilor cu terenuri care nu par a fi în conformitate cu valoarea logică a bunurilor imobiliare. Un proprietar de pământ ar putea construi edificii imobiliare de care un stat străin ar putea profita, într-o situație de criză, folosindu-le pentru a închide rute de transport și a găzdui trupe ce nu au fost supuse unui control, de exemplu”, se arată în raportul respectiv. Există o legătură între acest raport și utilizarea anterioară de către Rusia a forțelor speciale neidentificate care au ocupat proprietăți și terenuri, în 2014, în timpul anexării Crimeei, potrivit presei locale. Raportul a arătat că serviciile de informații finlandeze au avut temeri că Moscova încearcă să-și afirme autoritatea la granița cu Finlanda, prin achiziționarea de proprietăți, conform publicațiilor din Finlanda. Ministerul Apărării a început verificarea ofertelor de vânzare a terenurilor și altor bunuri imobiliare considerate a fi într-o poziție geografică critică pentru securitatea finlandeză.

În luna octombrie, miniștrii Guvernului din Finlanda au declarat că sunt din ce în ce mai preocupați de o campanie de atacuri de propagandă destabilizatoare din partea Rusiei.12
Pagina a fost generata in 0.2102 secunde