Rusia interzice intrarea în țară a 11 oficiali ai Republicii Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia interzice intrarea în țară a 11 oficiali ai Republicii Moldova

Externe 21 Noiembrie 2023 / 09:31 1348 accesări

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darie, și i-a transmis că “în semn de protest față de persecuția motivată politic a mass-media în limba rusă din Moldova, inclusiv blocarea accesului la site-urile acestora de internet, intrarea în Federația Rusă a fost interzisă unui număr de funcționari ai Republicii Moldova”. Este vorba de 11 membri ai Partidului “Acțiune și Solidaritate” (PAS), care o susține și din care provine președinta Maia Sandu.

În octombrie, Republica Moldova a blocat 31 de portaluri de internet, majoritatea controlate din Rusia, potrivit presei locale.

Printre mass-media blocate se numără site-urile marilor agenţii de presă ruse, precum TASS şi Interfax, dar şi postul de radio Sputnik şi ziare precum Izvestia şi Komsomolskaia Pravda.

Potrivit Chişinăului, este vorba despre portaluri de internet care difuzează informaţii "capabile să genereze tensiuni sau conflicte sociale" şi care "provin de la autorităţile publice ale unui stat (implicat) într-un conflict militar şi recunoscut ca stat agresor, sau de la persoane şi entităţi sancţionate de Uniunea Europeană, SUA, Canada, Marea Britanie şi Norvegia pentru acţiunile lor destabilizatoare faţă de Republica Moldova".Ştiri recomandate

12