Rusia nu poate participa la JO de iarnă din 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CIO a decis

Rusia nu poate participa la JO de iarnă din 2018

Sport 06 Decembrie 2017 / 07:50 600 accesări

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), din 2018, în urma scandalului de dopaj în masă în care sunt implicaţi sportivii ruşi. De asemenea, niciun oficial rus nu a fost acreditat pentru competiţia care se va desfăşura anul viitor, în perioada 9-25 februarie. Forul olimpic de la Lausanne a anunţat că sportivii ruşi care nu au probleme cu dopajul vor putea evolua la JO de iarnă din postura de sportivi independenţi, sub drapel neutru.

„Este vorba de un atac fără precedent împotriva integrității Jocurilor Olimpice și a sportului. Comisia executivă a CIO a adoptat sancțiuni proporționate în raport cu manipularea sistemică, protejându-i totodată pe sportivii curați”, a declarat președintele CIO, Thomas Bah, într-un comunicat.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, la 11 noiembrie, că a intrat în posesia unei baze de date a laboratorului din Moscova, care confirmă raportul „McLaren” privind dopajul susţinut de stat în Rusia, care a respins orice acuzaţie privind existenţa unui sistem de dopaj organizat de stat.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2368 secunde