Rusia reduce bugetul apărării, pentru a combate criza economică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rusia reduce bugetul apărării, pentru a combate criza economică

Externe 19 Februarie 2016 / 17:39 1358 accesări

Rusia își va reduce cheltuielile de apărare cu 5%, pentru a combate recesiunea economică, măsură inclusă în planul anticriză pe care-l va prezenta Guvernul rus săptămâna viitoare, scrie cotidianul ”Vedomosti” în ediția sa de joi, citat de Agerpres. Conform acestei surse, bugetul apărării va fi diminuat cu aproape 2 miliarde de euro. Valoarea totală a acestui buget aprobat pentru anul în curs este de circa 36,5 miliarde de euro. Reducerile de cheltuieli vor afecta în special contractele de achiziție de armament.

Un expert militar consideră însă că aceste măsuri nu vor afecta deloc capacitatea de luptă a armatei ruse, dar ar putea să apară probleme dacă se va recurge și la alte tăieri de fonduri. Soldele militarilor nu vor fi atinse, președintele Vladimir Putin considerând că la acest capitol nu trebuie operate modificări. Nu vor fi afectate nici programele de reînarmare strategică, respectiv proiectele rachetelor intercontinentale Topol și Bulava sau cele de construcție și întreținere a submarinelor nucleare și a bombardierelor Tupolev TU-160. De asemenea, revizuirea bugetului nu va influența operațiunile militare din Siria.

Întrebat despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze, dar a admis că se au în vedere mai multe planuri de reducere a cheltuielilor guvernamentale, ca urmare a crizei economice provocate de prăbușirea prețului petrolului. Președintele Putin a refuzat, până în prezent, orice diminuare a cheltuielilor militare, subliniind că programul de reînarmare stabilit în cadrul strategiei de securitate națională este crucial pentru apărarea intereselor Rusiei.

Citește și:

Rusia a dat în judecată Ucraina, pentru datorii

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2193 secunde