Rusia se implică în alegerile din R. Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzații... oficiale

Rusia se implică în alegerile din R. Moldova

Externe 05 Octombrie 2016 / 14:26 401 accesări
Președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu

Președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andrian Candu, a afirmat că Rusia este implicată în mediul politic din R. Moldova, în preajma alegerilor prezidențiale din această țară, potrivit unui interviu acordat de oficialul moldovean agenției de știri Associated Press. ”Guvernul este de părere că rușii finanțează partide și lideri, dar și susțin protestele antiguvernamentale”, a declarat Candu, care a precizat că ”și liderii din R. Moldova suspectează Rusia de manipularea mass-media și propagandă”. ”Încerc să fiu pozitiv și optimist, însă sunt factori externi care ne provoacă îngrijorare”, a declarat oficialul în cadrul unui interviu prin telefon.

Președintele Parlamentului de la Chișinău se află la Washington, pentru a discuta cu oficiali de la Fondul Monetar Internațional și de la Departamentul american de Stat despre situația economică și politică din R. Moldova, înainte de alegerile programate pe 30 octombrie. Candu a mai adăugat că ”R. Moldova se confruntă cu provocări venite dinspre Rusia și forțele sale militare”, oficialul făcând referire la recentele exerciții militare întreprinse de Rusia în coordonare cu forțele separatiste din Transnistria. Candu a mai declarat că ”R. Moldova are nevoie de stabilitate, indiferent de rezultatul alegerilor și de diminuarea influenței așa-zișilor prieteni”.

Igor Dodon, candidatul Partidului Socialist, care se pronunță pentru legături mai strânse cu Moscova și se opune eforturilor de aderare la UE, conduce în sondajele de opinie, însă este puțin probabil ca scrutinul să fie decis dintr-un singur tur. Parlamentarul rus Oleg Paholkov a declarat pentru site-ul deschide.md că Moscova îl susține pe Dodon pentru că acesta dorește federalizarea R. Moldova, care ar urma să includă două regiuni pro-ruse.12
Pagina a fost generata in 0.2328 secunde