Rusia va efectua mii de exerciţii militare în următoarele luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lunga vară fierbinte

Rusia va efectua mii de exerciţii militare în următoarele luni

Externe 01 Iunie 2016 / 16:36 334 accesări

Armata rusă va efectua circa 2.000 de exerciţii militare în perioada iunie - octombrie, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. ”Vor fi nouă exerciţii militare internaţionale, inclusiv în domeniul antiterorist”, a declarat Serghei Şoigu. Perioada de pregătire de vară a armatei ruse începe la 1 iunie şi va dura până în octombrie. ”Ritmul de pregătire va fi intens. Ne vom concentra pe antrenarea forţelor tactice şi pe performanţele individuale”, a subliniat Şoigu.

În acest context... belicos, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat că ”Rusia nu a devenit o ameninţare pentru România după inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, pentru că ruşii ştiu că scutul nu reprezintă o ameninţare pentru ei”. ”Rusia ştie asta, dar tot spune lucruri trăsnite. Scutul antirachetă de la Deveselu este o investiţie majoră a SUA şi a României, în scopul apărării Alianţei Nord-Atlantice în întreaga regiune, de care România ar trebui să fie mândră. Oricum, nu reprezintă nicio ameninţare pentru Rusia”, a afirmat Hans Klemm. Potrivit diplomatului american, scutul apără împotriva ameninţărilor cu rachete care ar putea veni din afara spaţiului european, din Iran, spre exemplu, dar şi din alte state ale Orientului Mijlociu, iar Rusia ar cunoaște acest lucru.

Între timp, inspectori din România şi Marea Britanie vor participa la zboruri de observare deasupra Rusiei, în cadrul Tratatului Cer Deschis, în timp ce experţi ruşi vor lua parte la zboruri deasupra Cehiei şi Slovaciei, au anunţat oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării. Experţii ruşi vor face zboruri cu un avion Antonov AN-30B, având colegi cehi şi slovaci alături de ei la bord, pentru a monitoriza respectarea tratatului. Marea Britanie şi România vor efectua zboruri de observare deasupra teritoriului rus într-un avion de observare românesc AN-30, până pe data de 3 iunie.12
Pagina a fost generata in 0.1463 secunde