Rușii se retrag de la nord de orașul Harkov, și, posibil, din toată regiunea Harkov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Rușii se retrag de la nord de orașul Harkov, și, posibil, din toată regiunea Harkov

Externe 11 Septembrie 2022 / 18:15 640 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Contraofensiva ucraineană a intrat într-o fază decisivă. Zeci de localităţi ar fi fost eliberate în regiunea Harkov. Iar militarii ruşi din această zonă, din nord-estul Ucrainei, par că se retrag în grabă şi abandonează armament şi muniţie. Moscova are însă o altă versiune despre situaţia din regiune. Forţele ucrainene au intrat în oraşul Kupiansk, controlat de mai multe luni de ruşi. Aici se află un important nod feroviar, care aproviziona forţele ruse din nord estul Ucrainei. Şi oraşul Balaklia a fost eliberat.

Comandantul Armatei Ucrainene a confirmat faptul că trupele sale avansează “și spre nord, nu numai spre vest și spre sud, în regiunea Harkov”.

Dacă informația va fi confirmată, ar însemna că Harkov, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, iese în sfârșit din raza de artilerie a Armatei Ruse, care l-a lovit de nenumărate ori cu lansatoare fără precizie, făcâd victime printre civili.

Blogerii ruși susțin că armata lor ar fi reușit să se retragă complet din Izium și să stabilizeze frontul pe râul Oskol. Există într-adevăr imagini care arată coloane de camioane militare traversând acest râu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1299 secunde