Rușinos! Candidații la șefiile caselor de sănătate, picați pe capete!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
N-au învățat...

Rușinos! Candidații la șefiile caselor de sănătate, picați pe capete!

Sănătate 04 Martie 2016 / 17:09 980 accesări

Concursul organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru șefia caselor județene de sănătate și a caselor paralele de sănătate va fi reluat, după ce niciun candidat nu a reușit să promoveze. Precizăm că anul trecut, mai exact pe 30 septembrie, ca urmare a actualizării indicatorilor de performanță, contractele de management ale șefilor instituțiilor au încetat, așa că timp de 4 luni au existat președinți/directori generali interimari.

Inițial au fost depuse 54 de dosare din partea candidaților, 7 dintre ele fiind respinse întrucât nu îndeplineau condițiile. Din cele 47 de dosare rămase, doar 32 de candidați s-au prezentat la concursul scris din 2 martie. Candidații au fost puși în mare încurcătură, pentru mulți problemele importante ale managerului sanitar fiind ecuații cu multe necunoscute. Niciunul nu a obținut punctajul minim de 70 de puncte, care era necesar pentru a trece în etapa finală, de susținere a planului de management. În aceste condiții, șeful CNAS, dr. Vasile Ciurchea, a anunțat că în cel mai scurt timp se va relua concursul.

Pentru șefia Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța s-au înscris 2 candidați, respectiv Claudiu Daniel Teliceanu și Ionuț Cercel. Primul nu s-a prezentat, iar cel de-al doilea a obținut 5,50 puncte, fiind astfel respins.

Încă de la bun început, șeful CNAS i-a atenționat pe toți candidații că „va fi un concurs extrem de serios“.

În prezent, CJAS este condusă de preşedinte/director general (numire cu delegare în 30.09.2015), dr. Oana Irina Ioniță.12
Pagina a fost generata in 0.1711 secunde